Zo'n 30 midwinterhoornblazers zullen 22 december present zijn in Groenlo.
Zo'n 30 midwinterhoornblazers zullen 22 december present zijn in Groenlo. (Foto: Erik Mentink)

10e Midwinterhoornwandeling in Groenlo met lichtjesroute

Op zaterdagavond 22 december wordt voor de tiende keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. De vele mooie plekjes van het vestingstadje lenen zich bij uitstek voor deze sfeervolle wandeling. De deelname is gratis.

Groenlo - De midwinterhoornwandeling kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. Men komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Er doen zo'n 30 midwinterhoornblazers mee die telkens op verrassende plekken staan.

Er kan gestart worden van 18.30 tot 20.00 uur vanaf de stadspomp op de Markt. ''Dit jaar zitten er weer leuke verrassingen in. Welke dat zijn houden we nog even voor ons'', aldus Erik Mentink, die samen met Jos Spiekker tekent voor de organisatie. Op het pauzepunt ontvangen de deelnemers net als andere jaren gratis glühwein en/of warme chocolademelk..

Bordjes volgen
Het is een bewegwijzerde route en je hoeft alleen maar de richting van de 'kerstboompjes' te volgen. De route is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook voor rolstoelgebruikers is deze geschikt.

Er kan zoals gezegd gestart worden tussen 18.30 uur en 20.00 uur vanaf de stadspomp op de Markt. Daar krijgt men aanwijzingen hoe te lopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen .

Het eindpunt is op een bijzondere locatie waar gratis soep geschonken zal worden en waar een fantastisch optreden zal zijn. Voor meer info kijk op de Facebookpagina 'Vestingdagen Groenlo' of op groenlo.nl of vvvoostgelre.nl

Meer berichten