De negenjarige Sofia is blij naar school te mogen
De negenjarige Sofia is blij naar school te mogen (Foto: Stichting Anak Bangsa)

Statiegeld actie voor Stichting Anak Bangsa op Lombok

Het is alweer op de achtergrond geraakt. In augustus werd Lombok getroffen door een serie aardbevingen met immense schade tot gevolg. De Stichting Anak Bangsa , opgericht door de Nederlands Jill, dat dagelijks onderwijs en naschoolse opvang biedt aan meer dan 300 kansarme kinderen op Lombok, bood noodhulp waar ze konden maar heeft zelf ook hulp nodig.

Lichtenvoorde - Aan letterlijk alles was gebrek. Anak Bangsa deed en doet wat binnen het vermogen lag. Kocht hulpgoederen in en distribueerde deze onder de getroffen kampong bewoners: tenten, voedsel, dekens. Zelfs de nog jonge kinderen van Jill en haar man hielpen mee de dozen te dragen. Het team van Anak Bangsa werd opgesplitst om in 3 vluchtelingen kampen verspreid over Lombok in basis behoeften te voorzien.

Na een inspectie van de schoolgebouwen bleek het hoofdgebouw ernstig beschadigd te zijn. De fundering en de muren tonen scheuren en het geheel wordt slechts bij elkaar gehouden door de dakconstructie. Het is levensgevaarlijk om hierin verder te werken. Zo is in enkele minuten tijd het werk dat in 10 jaar tot stand is gebracht praktisch teniet gedaan. Op de Facebook pagina toont Jillj zich op 29 augustus voor het eerst hulpeloos en doet een oproep: “Ik kan dit niet alleen en heb jullie hulp nodig!”

De veerkracht van de bevolking en het team van Stichting Anak Bangsa, dat letterlijk Kind van het volk betekent, is groot. Gelukkig zijn niet alle gebouwen zo ernstig beschadigd dat ze onbruikbaar zijn geworden en deels wordt er les gegeven in tenten. Maar om het werk veilig te kunnen voortzetten is nieuwbouw nodig en aardbeving bestendig bouwen is duur. Alle kleine beetjes helpen.

Stichting Anak Bangsa is heel blij dat Albert Heijn in Lichtenvoorde door middel van een statiegeld actie in de laatste twee weken van dit jaar een bijdrage wil leveren. Lees op de website meer over deze ANBI erkende organisatie. Hier blijft niets aan de strijkstok hangen en elke cent komt ten goede aan de allerarmste kinderen: http://anakbangsafoundation.org/ en ga voor een donatie naar https://doneren.anakbangsafoundation.org

Meer berichten