Foto:

SV Grol loopt warm voor sportieve verrassingen

SV Grol hoopt in het nieuwe jaar op sportieve verrassingen. Dit zei voorzitter Hans Scheinck zondagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie in sportcafé Den Elshof. Hij hoopt met name op een feestje met Grol 1.

(door Eveline Zuurbier)

GROENLO - Na de verkleedpartij met shirts waarbij SV Grol en carnavalsvereniging De Knunnekes hun verbondenheid toonden, heeft Grol 1 niet meer gewonnen. Scheinck wenst vooral geen feestdip in 2019 na het mooie jubileumjaar, maar een keer een feestje met Grol 1. "Als ze de laatste zes wedstrijden net zo voetbalt als in de eerste zes wedstrijden en in de laatste wedstrijd niet in zwembroek het veld op komen, zou het nog wat kunnen worden. Ik blijf van jullie houden."

Met een kritische noot over onaangename verrassingen op social media, waarop ondoordacht meningen op de smartphone de wereld worden ingeslingerd, wil SV Grol vooral vooruit blikken.
"Het nieuwe jaar kan ons zeker weer vooruit brengen als we bijvoorbeeld denken aan Grolse Boys, nieuw kunstgras, het nieuwe voetbalbestuur, de voetbalschool, het Marveld Toernooi, het onderhoudsvriendelijker maken van de accommodatie, het project Bewegen Groenlo60plus, de twaalfde man en de doorstroom van de jeugd naar Grol 1 en 2. Zo maar wat voorbeelden."

Verduurzamen sportpark
Ook zei Scheinck dat de vereniging nadrukkelijk bezig gaat met het verduurzamen van de accommodatie. "De energiekosten bedragen nu al 12 procent van de totale begroting. En die kosten blijven flink stijgen daar allerlei overheidsmaatregelen. Onze vrijwilligersgroep heeft al vele besparingsmaatregelen aangebracht in de kleedkamers, maar nu zullen we ook moeten gaan kijken naar de veldverlichting en de warmwatervoorziening."

De komende week start de SEAG met het onderzoek met ondersteuning van de KNVB. Zonnepanelen, LED-verlichting, warmtepompen zullen zeker als opties voorbij komen, zo vertelde Scheinck.

Meer berichten