Leo Fijen
Leo Fijen (Foto: PR)

Leo Fijen houdt lezing 'De dood leeft - voltooid leven!'

Leo Fijen, bekend van KRO-NCRV en het programma Kruispunt, komt donderdagavond 24 januari naar de Johanneshof in Lichtenvoorde. Hij houdt een lezing over het onderwerp 'De dood leeft - voltooid leven!'

Lichtenvoorde - De laatste tijd zijn er telkens lezingen en onderwerpen rondom de dood. En steeds blijkt er best veel belangstelling voor te zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de discussies over een wetsvoorstel over 'voltooid leven'.Leo Fijen is eindredacteur en presentator van het programma Kruispunt van de RKK en daarmee van het best bekeken religieuze televisieprogramma van Nederland. Ook is hij de schrijver van boeken als 'Het jaar dat mijn vader stierf', 'Hoe word ik gelukkig' en 'De ouders van Volendam'.

Leo Fijen schrijft over het onderwerp het volgende: "Rouwen om je ouders, dat betekent wachten op hun dood als dat je gegeven is. De tijd nemen om afscheid te nemen, maar ook de tijd nemen om het verlies een plek te geven. Rouwen om je ouders betekent namelijk ook dat je geen kind meer bent, dat je verweesd bent, ook al ben je vijftig, zestig jaar. Het is ook de confrontatie met je eigen dood, want je bent de volgende die aan de beurt is.

Rouwen om je ouders is ook je verzoenen met je eigen sterfelijkheid en misschien juist daardoor wel tot leven komen. Het afscheid van je ouders is pijnlijk en verdrietig, maar biedt ook kansen. Kansen om je eigen sterfelijkheid onder ogen te zien. Maar net zo goed kansen om je ouders in die laatste fase op een andere manier te leren kennen. In de diepste pijn van het afscheid liggen soms de mooiste geschenken verborgen. Die geschenken geven je ouders je en troosten je ook na hun dood."
Aanvang 20.00 uur, toegang gratis..

Meer berichten