Classic WM brengt in de Oude Calixtus in Groenlo een concert met opera-highlights. Foto: PR

Concert Classic WM in Groenlo: 'Met Classic in de Wolken'

Classic WM houdt op 23 en 24 februari in de Oude Calixtus in Groenlo een concert met opera-highlights. Wie van operakoormuziek en live wil ervaren hoe het is om geraakt te worden door de drama, vreugde en passie, is welkom bij het concert 'Classic in de Wolken'.

Groenlo - Het programma zal voor velen een feest der herkenning zijn. Er is een blok Italiaans, Frans en Engelse koormuziek. Het Italiaanse deel omvat Verdi, Puccini, Donizetti. Het Franse blok Bizet, Rossini en Massenet. Zo kun je het Slavenkoor, het Zigeunerkoor en het Paaskoor horen, evenals het Bloemenduet en de Parelvissers.

Dirigent Emile Engel probeert echter in de keuze van de werken telkens de grenzen te verleggen. Zowel van het koor als van het publiek. Zo combineert hij bekende met onbekende werken en componisten, "Want er is zoveel moois wat eigenlijk zelden ten gehore wordt gebracht". Zo zingt het koor ook Gabriella's Song van As it is in Heaven en O Fortuna. Het koor wordt begeleid door Evert-Jan de Groot op de piano en Wim Ruessink op het orgel. Regisseur is Jasper Korving.

Het Achterhoekse koor Classic WM, met als standplaats Winterswijk, bestaat negen jaar. Het niveau van dit 60-koppige koor is flink gestegen. Wat dit koor bijzonder maakt volgens Engel is "het gevoel er samen voor te willen gaan".

Het koor deelt in dit concert hun eigen selectie van de mooiste nummers die ze de afgelopen jaren hebben gezongen. Deze is met een heuse verkiezing tot stand gekozen: "Hier staan wij".

Kaartverkoop
Classic in de Wolken, zaterdag 23 februari om 20.00 uur en zondag 24 februari om 14.30 uur in de Oude Calixtus in Groenlo. Na het optreden is er gelegenheid om te borrelen met heerlijke hapjes, verzorgd door eigen koorleden. Kaarten zijn voor 25 euro inclusief één consumptie verkrijgbaar bij de VVV's in Winterswijk, Oost-Gelre en Aalten/Bredevoort en via www.classicwm.nl

Meer berichten