Annie Schreijer-Pierik (Europarlementslid CDA)
Annie Schreijer-Pierik (Europarlementslid CDA) (Foto: Martin Lahousse/EVP)

Annie Schreijer spreekt in Lievelde: "Een leefbaar platteland, met een gezonde boerenstand"

Lievelde - Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik spreekt maandagavond 4 februari (20 uur) met boeren in zaal Erve Kots in Lievelde. Andere sprekers zijn Angelo Tiggeloven (bestuurslid AJK Samen Vooruit) en Arjan Tolkamp (boer en accountant). Doel is te bespreken hoe we een leefbaar platteland houden, met een gezonde boerenstand in de Achterhoek en de rest van Nederland.

Annie Schreijer - Pierik (CDA): “De boeren kampen nu met zoveel bedreigingen tegelijk! Fosfaatregels beperken de melkveehouders, wolven eten de schapen en Europa bezuinigt op het budget voor de hele landbouw. Wat gaan we daaraan doen?” De EU herziet elke zeven jaar het landbouwbeleid en de subsidies daarvoor. Juist nu leggen de EU-landen en het Europarlement de laatste hand aan de nieuwe regels. De subsidies zouden fors lager worden.

Verzet tegen bezuinigingen
“Ik verzet me tegen bezuinigingen op de landbouw”, zegt Annie Schreijer. “We moeten voldoende boeren overhouden. Want Europa moet altijd zelf voor voldoende voeding kunnen zorgen. Onze bevolking mag nooit afhankelijk worden van Trump, Poetin of anderen voor ons dagelijks brood!”

Annie Schreijer uit Twente is in 2014 met veel voorkeurstemmen gekozen in het Europees Parlement. Voordien was ze lange tijd Tweede Kamerlid, Statenlid en gemeenteraadslid. Eerder was ze bestuurder van landbouworganisaties, vooral ten tijde van de varkenspest.

Meer berichten