Mooie woorden van Etty Hillesum

Prof. Peter Nissen en Dr. Ria van den Brandt Donderdagavond 7 februari om 20.00 uur, in de Johanneshof, bij de Johanneskerk Lichtenvoorde.

Etty Hillesum (1914-1943) en haar vriendin Henny Tideman schreven voor elkaar in het najaar van 1942 citaten op in een daarvoor bestemd vriendenboekje met de titel Levenskunst. Op 15 januari 1943, haar 29ste en laatste verjaardag, kreeg Etty Hillesum het boekje van haar vriendin cadeau met de wens 'Veel mooie woorden geef ik zonder woorden'. Later dat jaar kwam Etty Hillesum om in Auschwitz. Het citatenboekje is opgedoken tussen haar nagelaten boeken in het Joods Historisch Museum. De citaten die Etty Hillesum uitkoos, werpen een nieuw licht op de bronnen van haar spiritualiteit.

Ria van den Brandt en Peter Nissen zullen het vriendenboekje van Etty Hillesum en Henny Tideman aan u voorstellen en aan de hand van enkele voorbeelden laten zien wat de citaten ons leren over de bronnen en de eigen accenten van de spiritualiteit van Etty Hillesum. Filosoof dr. Ria van den Brandt (1960) en theoloog prof. Peter Nissen (1957) zijn beide verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Toegang gratis (vrijwillige bijdrage). Koffie/thee € 1,- U bent van harte welkom! Tijd :20.00 - 22.00 uur Info 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl

Meer berichten