Jong geleerd, oud gedaan.
Jong geleerd, oud gedaan. (Foto: Erik van de Groep)

Versterk je conditie en wandel met de collectebus voor Amnesty!

In de week van 11 tot 16 maart vindt de jaarlijkse collecte plaats voor Amnesty International. Amnesty International is een absoluut onpartijdige en onafhankelijke organisatie die strijdt voor de naleving van de mensenrechten en overal ter wereld opkomt voor mensen die slachtoffer worden van de schending hiervan door autoriteiten.

Oost Gelre - Amnesty neemt geen subsidie aan voor onderzoek dat hiervoor nodig is of voor lobby op het internationaal toneel van overheden. Amnesty is voor haar inkomsten dus volkomen afhankelijk van donateurs en de landelijke collecte is daarbij heel belangrijk. Elke euro die wij met elkaar voor Amnesty aanbrengen doet ertoe!

Ook het afgelopen jaar is de werkgroep van Amnesty International Aalten-Oost Gelre behoorlijk actief geweest met als afsluiting de vele activiteiten in december, waaronder de Write for Rights acties op 8 en 9 december en de handtekeningen actie voorafgaand aan de Messiah op 22 december in de Werenfriduskerk in Zieuwent. Op Facebook en onze website vindt u telkens aankondigingen en verslagen van de diverse activiteiten, zie: facebook.com/aiaaltenoostgelre en vanaf half februari is ook onze lokale Amnesty site in de lucht: oostgelre.amnesty.nl.

Als bovenstaande u inspireert: We zoeken nog naar collectanten in de hele gemeente Oost Gelre, en dus ook in de kerkdorpen Vragender,Harreveld en Lievelde. Eén avondje collecteren met meer collectanten helpt de inspanning voor iedereen licht te houden. Bovendien is het de goede tijd van het jaar om in de lente je conditie te verbeteren. Een loopje met de collectebus voor het best denkbare goede doel….win-win!

Men kan zich opgeven bij Amnesty: amnesty.nl/steun-ons/collecte maar uiteraard ook via ons mailadres: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

Margo Molenaar/ Anita Venderbosch, collecte coördinatie werkgroep Amnesty International Aalten-Oost Gelre

Meer berichten