Theo Brinke en Henny Oesterholt (r.) treden ook op in zorginstellingen.
Theo Brinke en Henny Oesterholt (r.) treden ook op in zorginstellingen. (Foto: PR)

Lang Leve Kunst Oost-A'hoek zoekt muzikanten voor Muzikant aan Huis

Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek houdt samen met vrijwilligers kunstactiviteiten voor en met ouderen. Afgelopen jaar is voortvarend gestart met de projecten 'Zang aan Huis', 'De Voorleesbrigade' en de filosofiegroep 'Oud is in'. Binnenkort start een nieuwe activiteit, Muzikant aan Huis. Hou je van muziek en speel je een muziekinstrument? Meld je dan aan bij Boogie Woogie cultuurcentrum in Winterswijk.

Winterswijk - Bij het nieuwe project Muzikant aan Huis verzorgen vrijwilligers kleinschalige muzikale optredens voor zorgbehoevende ouderen in zorginstellingen. Dat gebeurt één keer per maand bij verschillende zorglocaties in de regio. Het repertoire stel je zelf samen en stem je af met de muzikale voorkeur van de bewoners. Het project start in maart en duurt een half jaar.

De organisatie zoekt enthousiaste vrijwilligers, die zich als muzikant in willen zetten voor dit projectonderdeel. De optredens kunnen heel gevarieerd zijn, dat kan solistisch maar ook in groepsvorm waarbij diverse samenstellingen mogelijk zijn. Boogie Woogie cultuurcentrum, programmaleider van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek, koppelt de muzikanten aan de locaties van de zorginstellingen.

Workshop
Om de vrijwilligers goed voor te bereiden is er op maandag 25 februari van 14.30 tot 16.00 uur een workshop bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 waarbij muziektherapeut Hans Roerdinkholder aandacht besteedt aan interactie en communicatie.

Muzikanten die het leuk vinden om aan dit project mee te doen kunnen zich per mail aanmelden, graag uiterlijk op woensdag 20 februari: info-llkoa@boogiewoogie.nl. Meer info geeft Harry ten Brinke (0543-515569).

Het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie cultuurcentrum Winterswijk in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Partner is o.a. het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en er wordt samengewerkt met zorginstellingen en de gemeenten in de oostelijke Achterhoek.

Lang Leve Kunst
Ruim drie miljoen Nederlanders zijn 65 jaar of ouder. Veel van hen zijn actief in kunst en cultuur. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst draagt hieraan bij met een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen

Meer berichten