Prins Bram te Brake (r.) en adjudant Pieter ten Have regeren over Nölersdorp Lievelde. (Foto: Marcel Houwer)

Prins Bram en adjudant Pieter zwaaien de scepter

Op Facebook en Instagram waren er in korte filmpjes aanwijzingen te zien voor de oplossing van het carnavalsraadsel: wie worden de nieuwe hoogheden van de Jonge Nölepeters. Op het druk bezochte prinsenbal werd vrijdagavond kwam de onthulling: Prins Bram te Brake (25) en adjudant Pieter ten Have (26). Zij nemen het stokje over van prins Luuk 1 Weenink en prinses Jitske Schuurmans.

LIEVELDE - Prins Bram en adjudant Pieter ten Have vormen het 54ste prinsenpaar van carnavalsvereniging De Jonge Nölepeters. Beiden zijn op en top Lieveldenaren, geboren en getogen. Het motto van de nieuwe hoogheden luidt: 'Wi'j bunt neet te stoppen'.

Toen om 20.11 uur 'De Jonge Nölepeters' onder begeleiding van de Bloazepeters, betraden ze een bomvolle zaal van Loco. Na de opening van President Robbert was het tijd voor het aftredende prinsenpaar om de zaal nog eenmaal toe te spreken. Nadat prins Luuk 1 en prinses Jitske werden ontdaan van de prinsenkleding ontdaan en volgens de carnavalstraditie opgenomen in de prinsengarde. Vervolgens brak het hoogtepunt van de avond aan: de onthulling, waar al zo lang over gesproken werd in Lievelde.

Meer berichten