De schoapenscheerders.
De schoapenscheerders. (Foto: PR)

Borrelconcert van De Schoapenscheerders

Op zondagmiddag 17 februari geeft blaasorkest De Schoapenscheerders het jaarlijkse borrelconcert. Kleinkoor Second Edition geeft een gastoptreden. Het concert vindt plaats in Café Hogenkamp en begint om 14.30 uur. De entree is gratis.

LICHTENVOORDE - Het blaasorkest speelt die middag Egerländer-muziek en is erin geslaagd een aantal echte parels van dit muziekgenre in het programma op te nemen. 'Luister naar mooie polka's, en walsen', aldus het blaasorkest. Wie een klein beetje bekend is met dit genre herkent al gauw Auf der Vogel of Rosen im Wind. "Het wordt bij uitstek een luister-en-stil-genieten-concert. Maar als het orkest bij u de juiste snaar weet te raken dan zijn meeklappen en meezingen erg welkom."

Het repertoire van Second Edition is gevarieerd en ambitieus. Ingetogen a capella-nummers, vlotte pop-nummers, Russisch, Iers, Nederlandstalig, van alles komt in hun repertoire langs. Het koor wonnen in 2016 het korenfestival in Doetinchem en ze zijn regelmatig te gast bij festivals, concerten en markten. Zij gaan ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan de muziekmiddag.

Meer berichten