Drumband de Schanskloppers uit Lievelde: 50 jaar witte broek

Drumband de Schanskloppers uit Lievelde bestaat zaterdag 9 maart 2019 vijftig jaar. Op deze bijzondere dag is er een receptie bij Erve Kots in Lievelde. Daarnaast is er een tentoonstelling en wordt er een jubileumboek onthuld over de muziekvereniging. Later dit jaar is er een schuttersconcours op 2 juni op sportpark Del Akker in Lievelde.

Lievelde - Een witte broek met helderblauw vest of blouson is al 50 jaar lang een vertrouwd beeld in Lievelde. Op 9 maart 2019 is het precies 50 jaar geleden dat drumband De Schanskloppers in Lievelde werd opgericht. Met enkele geleende instrumenten, in gedeeltelijk eigen gemaakte kleding en door veel inspanningen van de leden werd er snel een mooi tamboerkorps opgericht dat de reeds aanwezige vendeliers ook muzikaal kon begeleiden. Het eerste optreden was de Lieveldse kermisoptocht datzelfde jaar, 1969. In de jaren daarna werd de vereniging snel groter en regelmatig uitgebreid met bijvoorbeeld een melodiegroep, majorettes en damesvendeliers. Naast alle veranderingen zijn altijd gebleven de grote inzet van eigen leden én de witte broek van het uniform.

Op zaterdag 9 maart is er van 14 tot 16 uur bij Erve Kots in Lievelde een receptie waar onder andere een tentoonstelling is over de afgelopen 50 jaar. Ook zal er een jubileumboek worden onthuld over de geschiedenis van de drumband. Aanwezige belangstellenden mogen een exemplaar afhalen.
Later dit jaar wordt er op 2 juni een groot schuttersconcours georganiseerd voor alle schutterijen uit de regio: Kringdag de Achterhoek. Deze dag zal plaatsvinden op sportpark Del Akker in Lievelde.

schanskloppers.nl

Meer berichten