Winnaars CorsoQuiz 2018
Winnaars CorsoQuiz 2018 (Foto: PR)

Jubileum voor CorsoQuiz

Lichtenvoorde - Na vier succesvolle edities wordt ook dit weer de jaarlijkse corsoquiz georganiseerd. Wel zal dit jaar de opzet behoorlijk anders zijn. Grootste verschil is dat alle teams op één avond strijden om de titel, een garantie voor nog meer gezelligheid en spanning. Kortom, de perfecte aftrap voor het corsojaar.

De afgelopen twee jaar werd de titel binnengehaald door ‘gelegenheids’-corsogroep Kwartet (Brendan Ubbink, Jordy Mellink, Nick Raben en Bryan Oonk). In de jaren daarvoor door Hooiland en Kwintet. Zal Kwartet voor derde maal de titel pakken of gaat er dit jaar weer een ander team met de eer strijken?

Net als andere jaren zal er ook dit jaar veel gekeken worden naar recente historie van het bloemencorso, maar ook het verdere verleden zal af en toe voorbij komen. Zowel de feitenkennis als het fotografisch geheugen zal getest worden. Zit je hele dagen op de social media? Misschien kun je daar ook wel antwoorden vandaan halen of helpt het om een rondje langs wat bouwlocaties te gaan. Door de nieuwe opzet zal de snelheid minder van belang zijn, maar de kennis des te meer.

Meedoen
De organisatie hoopt van harte dat alle corsogroepen meedoen. Maar de CorsoQuiz is voor iedereen die betrokken is bij het Lichtenvoords corso, dus het team mag ook bestaan uit je werkgroep binnen de SBL, de groep waarmee je jarenlang jeugdwagens bouwde of je inmiddels gestopte corsogroep. Teams dienen uit vier spelers te bestaan, maar mocht je meer spelers hebben die mee willen doen, dan kan er tijdens de pauzes gewisseld worden binnen je team.

De CorsoQuiz, die dit jaar dus op één avond geconcentreerd is op zaterdag 30 maart bij Hogenkamp. Meer info op de Facebook-pagina van Lansink-Bluiminck, hier kun je je team ook opgeven.

Meer berichten