Sophie Hilhorst (Foto: PR)

Slotbijeenkomst Schrijfcafé Lichtenvoorde met Sophie Hilhorst

Lichtenvoorde – Op maandagavond 25 februari vindt de zesde aflevering van dit seizoen van het Schrijfcafé in de Bibliotheek Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a) plaats. Voor deze keer heeft organisator en woordenkunstenaar Barbara Pavinati de jonge schrijfster Sophie Hilhorst uitgenodigd. U bent van harte welkom van 19.30-21.30 uur. De toegang is gratis.

Op je 20ste al drie thrillers op je naam hebben staan, dat kunnen niet veel mensen zeggen. Fysiotherapiestudente Sophie Hilhorst uit Beltrum heeft dat inmiddels wel gepresteerd. Bracht ze eerder al 'Kamer 237' en 'Friese duisternis' uit, eind 2018 zag haar nieuwste boek 'Zo moeder, zo dochter' het levenslicht.
In dit boek, waar Hilhorst een jaar aan werkte, staan twee moorden centraal. "Dit boek is heel anders dan mijn vorige twee. Er komen verschillende verhaallijnen in voor die ik allemaal van tevoren uitgedacht heb. Bij mijn vorige boeken was dat niet zo. Ook is mijn taalgebruik veel volwassener. Ik ben echt trots op dit boek", aldus de schrijfster in een interview met Barbara Pavinati.

Schrijfcafé
Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Onder het genot van koffie of thee wisselen de deelnemers gedachten en ideeën uit over zelf meegebrachte teksten, al dan niet zelfgeschreven. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen.

De bijeenkomsten in 2018 en 2019 worden samengevat onder de titel 'de opmars van het schrijven' en zijn op verschillende maandagavonden van 19.30 uur – 21.30 uur. Aanmelden voor alle bijeenkomsten is mogelijk, maar aan een specifieke avond deelnemen behoort ook tot de mogelijkheden. Deelname is gratis, maar aanmelden wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden is mogelijk op oostachterhoek.nl/schrijfcafe. Daar is ook het programma en de overige informatie te vinden.
 

Meer berichten