Kunst en eieren met Reurei bij Erve Kots

Op 16 en 17 maart wordt voor de 26ste keer Reurei gehouden in de zalen en in het openluchtmuseum van Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde.

Deze editie is het thema Kunst en eieren. Ruim 20 kunstenaars uit Duitsland, België, Oekraïne en Nederland, laten u zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschildert en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met klei en geen een hetzelfde. Heel speciaal zijn de eieren en borduurwerk van Hanja en Loeba Rozak ze wonen in België maar werken volgens Oekraïnse traditie. Het grootste gedeelte van zaal en in het Openluchtmuseum vindt u kunst in het algemeen.

In het museum vindt u in de expositie ruimte schilderijen. Glas, sieraden en keramiek. In het Los Hoes exposeert Kunstenares Corine Kroesen haar werken van keramiek. In boerderij kots en buiten exposeert kunstenaar Peter Kock beeldhouwwerk.

De beurs is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: Zaal eieren + kunst 3,50 euro; Museum + kunst 4,50 euro, Museum en zaal samen 6 euro.

www.reurei.nl

Meer berichten