Foto: Han van de Laar

Kleurrijk carnaval in Harreveld: eerste prijs voor 200-jarige Hermien

HARREVELD - De lichte regenval kon de pret niet drukken, afgelopen zondag tijdens de jaarlijkse kleurrijke carnavalsoptocht in Harreveld.

De stoet trok twee keer rond door de versierde straten. Zoals elk jaar waren de dubbelzinnige woord- en beeldgrappen niet van de lucht. Makers en publiek beleefden dan ook veel plezier aan de creaties. Harreveld was even één groot straattheater. Voor de jury viel het niet mee om de prijzen te bepalen; de verschillen waren erg klein. Na afloop van de optocht werd het feest binnen voortgezet en kon iedereen die van buiten kwam weer opdrogen, maar tegelijk van binnen nat worden.

Grote winnaar van de carnavalsoptocht in Harreveld was de Varsseveldseweg met '200 jaar Hermien.' Ook de kinderen van de Varsseveldseweg vielen met 'n Ogenblikje' in de prijzen bij de B-wagens. De 'Dixieband' van de Kerkstraat 2 was de winnaar van de C-categorie. Wijk Ons won de eerste prijs in de categorie Individuen. Niet alleen was er veel kleur in de optocht, ook de bonte verzameling paraplu's zorgden voor een feestelijke stemming.

Meer berichten