Workshop Dichten zonder rijm

Gewone woorden, bijzondere regels… een gedicht hoeft niet te rijmen. Wat maakt een gedicht tot een gedicht? Rijm, zullen veel mensen zeggen. Rijm zit inderdaad in de gereedschapskist van de dichter. Maar er is zoveel méér!

Een en ander wordt duidelijk tijdens de workshop Dichten zonder rijm op zaterdag 6 april (10.00-16.00 uur) in Erve Kots 4 te Lievelde Tijdens de workshop maakt de deelnemer kennis met meerdere vaste dichtvormen zonder rijm. Aldoende leert men omgaan met andere middelen om van zijn/haar woorden poëzie te maken: beeldspraak, enjambement, ritme en herhaling.
Via allerlei korte schrijfopdrachten komt men langs onverwachte wegen op woorden en regels waarmee men een aansprekend gedicht kan schrijven. Deze opdrachten kunnen een inspiratiebron zijn om thuis verder te schrijven. Ook het luisteren naar elkaars gedichten is leuk en leerzaam. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en zowel voor schrijvers in het dialect als in het ABN; iedereen die graag gedichten schrijft of die het eens wil proberen is welkom.

Belangstellenden kunnen zich voor 28 maart aanmelden bij Diana Abbink, d.abbink@ecal.nu of 06-12 02 53 84 of via het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, info@ecal.nu of 0314-787078. De kosten bedragen € 30, inclusief lunch.

Meer berichten