De jeugdige cast voor musical Shrek. Foto: Sjoukje Geelink (LOenCo)
De jeugdige cast voor musical Shrek. Foto: Sjoukje Geelink (LOenCo) (Foto: SjoukjeGeelink)

Dolenthousiaste jeugd brengt 'Shrek' op de planken

Eveline Zuurbier

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart is musical 'Shrek' te zien op de planken van De Mattelier. Het is de allereerste keer dat er een voorstelling door kinderen van de Musicalfabriek Groenlo wordt gespeeld. De kinderen zijn door toneel, dans en zangdocenten voor deze DreamWorks/Disney-musical opgeleid. De kinderen hebben deze beroemde musical gekozen omdat er veel rollen te verdelen zijn.

GROENLO - 34 dolenthousiaste kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar doen mee. Professionals in beeld en geluid staan paraat om de première tot een echte musical te maken. De kinderen worden professioneel geschminkt en zijn te zien in prachtige kostuums. Dit kan natuurlijk niet zonder een schitterend decor. Ook hierin hebben kinderen meegedacht en een bijdrage aan geleverd om de uitvoering de kwaliteit te geven van de grote mensentheaters.


De Musicalfabriek Groenlo is een ideële organisatie zie zich richt op het ontwikkelen en produceren van musicals voor en door kinderen. "Begin vorig jaar is de stichting Musical Fabriek Groenlo opgericht en wij kregen vanaf het begin al veel aanmeldingen binnen van kinderen die dolenthousiast waren en graag mee wilden doen". In het voorjaar van 2018 is de Musicalfabriek begonnen met de eerste lessen en hebben de kinderen audities moeten doen voor Shrek. Alle kinderen, groot en klein, hebben een rol gekregen die bij hem of haar past. "Het is geweldig om te zien hoe de kinderen in een tijdsbestek van een jaar stappen hebben gemaakt op het gebied van zang, dans, en acteerwerk. Er is veel talent dus dat belooft wat."

Shrek is een Amerikaanse komische computeranimatiefilm, geproduceerd door de firma DreamWorks. De film is gebaseerd op het boek van William Steig en komend weekend laat De Musicalfabriek Shrek zien.

Kaartverkoop
De kaartverkoop loopt al een tijdje en er zijn alleen voor de zaterdag nog kaarten verkrijgbaar. De voorstelling begint zowel op zaterdag als zondag om 14:00 uur. Kaarten zijn te koop bij De Mattelier, www.demattelier.nl

Eveline Zuurbier
Meer berichten