Het zicht tijdens de route door Landgoed Het Noasman.
Het zicht tijdens de route door Landgoed Het Noasman. (Foto: L. Nahuis)

Landgoed wandeltocht in Beltrum

Beltrum - De stichting vrienden van Het Noasman houdt op zaterdag 23 en zondag 24 maart voor de 7e keer de Landgoed wandeltocht door het veelzijdige boerenland van Beltrum.

Wandelaars kunnen kiezen uit een route van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is Bezoekerscentrum “Het Noasman” aan de Meenweg 4 te Beltrum. Starten kan voor de 30 km tussen 09.00 en 10.00 uur, 20 en 15 kilometer tussen 09.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 kilometer tussen 09.00 en 12.00 uur.

Na het succes van de voorgaande jaren heeft de organisatie opnieuw nieuwe routes kunnen uitzet ten, welke voeren over Landgoed “Het Noasman” en het naastgelegen retentiegebied van Waterschap Rijn en IJssel, maar ook oor bossen, verharde en onverharde wegen, paden, velden en langs boerenerven. Verrassend aan deze tocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Beltrum.

In het voorjaar begint de natuur al prachtig groen te worden en de eerste bloesems zitten al aan de bomen. De organisatie is erg blij met de toestemming van diverse grondeigenaren om over privéterreinen te mogen wandelen. De routes zijn uitgezet door ervaren wandelaars die het gebied door en door kennen en u laten genieten van verrassende weggetjes en paadjes waar u normaal gesproken niet zou komen.

Deze tocht wordt gehouden onder auspiciën van de KWBN – de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders.

Voor meer informatie over de wandeltocht kijk op www.noasman.nl.

Meer berichten