Zieuwentse Emie bezoekt met zonneauto Marianum in Groenlo

Groenlo - Woensdag 20 maart bezoekt het Vattenfall Solar Team Scholengemeenschap Marianum in Groenlo met hun zonneauto Nuna. Emie Klein Holkenborg, oud leerling, komt weer terug bij de school waar zij haar eerste natuurkundesommen heeft geleerd, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Hiermee, hoopt Emie de scholieren te laten zien wat er kan op het vlak van duurzaamheid in combinatie mettechniek.

Op Scholengemeenschap Marianum geeft Emie samen met een aantal andere teamleden een presentatie over de zonneauto, Nuna, van het Vattenfall Solar Team. Uiteraard nemen ze daarbij ook één van de eerder gebouwde zonneauto's mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technische systemen in elkaar steken. De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om de zonneauto van dichtbij te bekijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

Komend jaar zal het Vattenfall Solar Team proberen om hun achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Dit doen ze door komend jaar een zelf ontworpen zonneauto, genaamd NunaX, te bouwen. Het parcour van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.
 

Meer berichten