Foto: Eveline Zuurbier

Waardering voor hartelijk grenswerk

Staatssecretaris Tamara van Ark was zondag op herhaling bij de Grenzhoppers. Vorig jaar bezocht ze Internationale Vrouwendag in Bocholt om nader kennis te maken met grensgangsters en hun grensoverschrijdend werk. Dit keer behoorde haar bezoek bij de VVD-campagne voor de provinciale verkiezingen.

REGIO - Het treffen was niet in Bocholt maar in Winterswijk, waarover burgemeester Joris Bengevoord vertelde dat 40 procent van de dagelijkse omzet in die plaats van Duitsers is. Bij Pronova (middelbare school voor passend praktijkonderwijs) worden cursussen Duits gegeven zodat 'ze Duitse woorden leren omdat ze Duitse mensen tegenkomen. En Bengevoord zelf onderhoudt contacten met zijn Duitse collega's onder meer via de app. Er is maandelijks overleg tussen de grensgemeenten.

Grensgangers kunnen terecht bij het opgezette samenwerkingsverband van de Grenzhoppers die ondernemers en organisaties wegwijs maken en wederzijdse contacten onderhouden. Nicky Eppich, voor de gemeente Winterswijk werkzaam om internationale betrekkingen te bevorderen, is ook mede-oprichter van de Grenzhoppers. Ze is kandidaat statenlid voor de VVD in Gelderland. Een thema is de grensinformatie in de zogenaamde GIP's. De informatievoorziening mag en kan niet bij de landsgrens ophouden.

Meer berichten