Foto: PR

Vattenfall Solar Team op bezoek bij Scholengemeenschap Marianum

Woensdag 20 maart bezocht het Vattenfall Solar Team de Scholengemeenschap Marianumin Groenlo met hun zonneauto Nuna. Emie Klein Holkenborg, oud leerling, kwam weer terug bij de school waar zij haar eerste natuurkundesommen heeft geleerd, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Hiermee, hoopt Emie de scholieren te laten zien wat er kan op het vlak van duurzaamheid in combinatie mettechniek.

Groenlo - Op de Scholengemeenschap Marianum geeft Emie samen met een aantal andere teamleden een presentatie over de zonneauto, Nuna, van het Vattenfall Solar Team. Uiteraard nemen ze daarbij ook één van de eerder gebouwde zonneauto's mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technische systemen in elkaar steken. De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om de zonneauto van dichtbij te bekijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

Emie hoopt dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert: "Op de middelbare school had ik altijd al veel interesse in natuurkunde. Nu ik aan de TU Delft studeer en aan de zonneauto werk, gaat een nog grotere wereld voor mij open. Ik hoop dat ik door middel van de zonneauto mijn enthousiasme voor duurzaamheid en de techniek kan overbrengen op de leerlingen. Voor mij is dit jaar een behoorlijke uitdaging want het is hard werken. Het is een hele uitdaging om die wereldbeker weer te kunnen winnen. En daar gaan wij met het hele team weer voor."

Emie: Partnerships en PR van het Vattenfall Solar Team
Emie Klein Holkenborg (22) groeide op in Zieuwent. Zij is na de basisschool, verder gegaan op de Scholengemeenschap Marianum in Groenlo. Na haar gymnasiumdiploma te hebben gehaald, is Emie verhuisd naar Delft om daar Bouwkunde te studeren aan de TU Delft. Na het afronden van haar Bachelor heeft zij zich bij het Vattenfall Solar Team aangesloten. Vol enthousiasme vertelt Emie: "Het geeft veel voldoening om op deze bijzondere manier de mogelijkheden van duurzame techniek te laten zien." Binnen het team is Emie verantwoordelijk voor de partnerships met bedrijven en het contact met de pers / de publiciteit rondom de zonneauto en de race . Met haar teamleden zet zij dit jaar alles op alles om in oktober de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen. Het team bouwt daarvoor in een jaar tijd een eigen zonneauto genaamd Nuna.

Scholentour
De komende tijd bezoekt het Vattenfall Solar Team ook de basis- en middelbarescholen van de andere teamleden. Op deze manier probeert het studententeam uit Delft de nieuwe generaties te bereiken met hun boodschap over duurzame innovatie.

Het Vattenfall Solar Team
Het Vattenfall Solar Team, bestaat dit jaar uit zestien technische studenten van de TU Delft. In oktober zullen de zonneracers uit Delft voor de tiende keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Het team is samen met Wubbo Ockels is opgericht en heeft in 2001 voor het eerst meegedaan aan de race in Australië. Inmiddels heeft het Delftse team negen keer op rij meegedaan aan de race die dwars door de Outback van Australië gaat. Van de negen keer wist het team zeven keer als eerste over de streep in Adelaide gekomen.

Komend jaar zal het Vattenfall Solar Team proberen om hun achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Dit gaan ze doen door komend jaar een zelf ontworpen zonneauto, genaamd NunaX, te bouwen. Het parcour van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

Meer berichten