Wytske Holtrop op Cello
Wytske Holtrop op Cello (Foto: Marije van den Berg)

Passieconcertreeks 'A Tender Light' door Vivente

Lichtenvoorde - Jubilerend Kleinkoor Vivente biedt u in de komende passietijd een aantal met zorg samengestelde sfeervolle passieconcerten. Gedurende een uur luistert u naar een programma van liederen dat het koor a capella uitvoert. Als intermezzo laat Wytske Holtrop u genieten van een aantal meeslepende solo’s op haar cello. Zij behaalde onlangs cum laude haar master aan de Haute École de Musique de Genève.

Velen gingen u voor en genoten al eerder van deze jaarlijks terugkerende passieconcertreeks. Het zijn dé concerten waarvoor Kleinkoor Vivente met veel betrokkenheid en plezier onder leiding van Annette Weterings repeteert. De lovende woorden van het publiek zijn altijd weer een aansporing voor de 23 zangeressen en zangers om het beste uit zichzelf te halen en hun toehoorders een overtuigend en waardevol uur luisterplezier te bezorgen.

Deze editie in het 25-jarig jubileumjaar van het koor draagt het thema A Tender Light. Samen een moment van “verstilling” ervaren: een moment waarop de tijd even stil lijkt te staan. Op het programma staan voornamelijk moderne werken zoals het ontroerende Good Night, Dear Heart, gecomponeerd door Dan Forrest en het al even mooie Even When He Is Silent over hoop in donkere tijden van de Noorse componist Kim André Arnesen. Ook zijn meerdere prachtige werken van componist Paul Mealor te beluisteren, zoals het O Sanctissima Maria.

Kleinkoor Vivente nodigt u van harte uit voor een uur luistergenot. De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

U kunt Kleinkoor Vivente op 14 april zien en horen in de St. Agathakerk in Harreveld, aanvang 19:00 uur. Op Goede Vrijdag, 19 april, kunt u om 19:00 uur in de Stiftskirche St. Vitus in Hoch-Elten (Duitsland) komen luisteren. Voor wie niet zo lang wil wachten kan al op 7 april, om 16:30 uur, terecht in de Barrockkirche St. Franziskus te Vreden-Zwillbrock (Duitsland), waar het koor een tot deze serie behorend “Geistliches Konzert” voor een groeiende groep fans ten gehore brengt.

Meer info op www.vivente.harreveld.nl en www.wytskeholtrop.com

Meer berichten