Kinder Vrijmarkt op Koningsdag in Groenlo

Groenlo - De Vesting Vrijmarkt van 27 april (Koningsdag) in Groenlo heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooi en groots festijn. De knusse binnenstad van Groenlo leent hier zich dan ook uitstekend voor. De Kinder Vrijmarkt begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Op deze Koningsdag is uiteraard een grote kindervrijmarkt waar veel te zien en te beleven valt. Maar er is meer. Het is gelukt om niemand minder dan Jannes de Goochelaar naar Groenlo te halen. Jannes de Goochelaar zal iedereen versteld doen staan van zijn onnavolgbare goochelkunsten. Werkelijk een lust voor het oog. Verder kunnen kinderen geschminkt worden en zal een ballonnenartiest de mooiste ballonfiguren maken. s'Morgens vroeg zullen de klanken van het carillon klinken over het vestingstadje Groenlo. Beiaardier Wim Ruessink zal de bezoekers al vroeg in de juiste oranje stemming brengen.

De kinderrommelmarkt wordt gehouden in o.a. De Beltrumsestraat. Bezoekers van de Albert Heijn kunnen gewoon wegrijden via Beltrumsestraat en dan de Goudsmitstraat in. Daarnaast is de kinderrommelmarkt te vinden op t plein van de Oude Calixtus, Mattelierstraat en Europlein.

Toren beklimmen en kerkers
Ook kunnen de bezoekers de toren beklimmen van de Calixtus basiliek. De toren is beeldbepalend voor Groenlo. Het beklimmen van de toren is een unieke ervaring. Men heeft een geweldig uitzicht over Groenlo en omgeving. Daarnaast kunnen de bezoekers een bezoekje brengen aan de Stadsboerderij in de notenboomstraat en het Stadsmuseum in de Mattelierstraat . Beiden zeer de moeite waard.

De VVV in de Kevelderstraat heeft op Koningsdag eveneens haar deuren geopend. Neem gerust een kijkje het is meer dan de moeite waard. Vanaf 15.00 uur zal DJ Robin Spanjaard de gasten vermaken op de Markt tot 22.00 uur.

Meer info op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo of www.groenlo.nl

Meer berichten