Informatieavond over EHBO uit eigen tuin

Op donderdag 18 april komt Helen Otting van ‘Heleno Kruiden’ op uitnodiging van Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk naar Lichtenvoorde om te vertellen en zeker ook te laten zien over de diverse kruiden die gebruikt kunnen worden bij kleine ongemakken en hoe men deze kruiden kan inzetten.

Medicinale kruiden zijn al zo oud als de mensheid. Veel kruiden die nu nog worden gebruikt ter genezing van ziekten werden duizenden jaren geleden ook al gebruikt voor dezelfde kwaal of ongemak. Nog steeds wordt er door het grootste deel van de wereldbevolking gebruikt gemaakt van kruiden om kwalen te genezen. Enerzijds omdat ze de ervaring hebben en vertrouwen in de kennis van hun voorouders en anderzijds omdat het de goedkope middelen zijn die je in je eigen tuin of in de omgeving kan plukken.

Maar in ons land wordt dat vaak wel wat moeilijk; het balkon biedt niet zoveel mogelijkheden om kruiden te kweken en zeker mensen uit de stad zijn niet opgegroeid met de kennis en mogelijkheden van kruiden. Heleno kruiden heeft een enorme ervaring en kennis over de diverse kruiden die door ons kunnen worden gebruikt.

Deze avond wordt georganiseerd bij HCR ’t Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde en is voor leden van Groei & Bloei gratis. Niet leden betalen een entreebedrag van 3,50 euro. In de pauze wordt een glaasje kruidenthee geserveerd. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten