The Uppercats
The Uppercats (Foto: PR)

Konings-KUDO in Rockcafe Taste

De KUDO avonden in rockcafé Taste zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen, een try out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen. Op Koningsdag 2 april is er wederom een KUDO-avond mee te beleven.

They’re Red Hot’ is een Red Hot Chili Peppers tribute band met leden uit Limburg en Gelderland. Vier enthousiaste muzikanten willen de live-ervaring zo echt mogelijk neerzetten met zowel nieuwe hits als pure klassiekers, afgewisseld met geïmproviseerde jamsessies. Verwacht funk, groove en Red Hot!

Het wordt knallen met de postgrunge rock van Rockford. De band is ontstaan na het uiteenvallen van Cape (Canaveral), Whyne en The Exploding Shetland Ponies. Dit powertrio staat samen, dit is wel een klein gokje, voor zo’n 50 jaar ervaring en dat is te horen. Verwacht een band die hun instrumenten beheersen en nooit minder dan degelijke songs zullen schrijven. Gaat deze nieuwe formatie Nederland dan eindelijk veroveren? Rockford is genoemd naar de geboorteplaats van leadzanger/gitarist Niels Schmitz. De stijl is te omschrijven als een sexy mix van rock, stoner en een beetje funk.

The Uppercats is een band, bestaande uit gelouterde, talentvolle, ervaren en goed uitziende muzikanten uit de omgeving van het Gelderse Hengelo, weet al snel welke richting het op wil: Rechttoe – rechtaan, het podium op, om rock-classics ten gehore te brengen. Er wordt een lijst met nummers opgesteld met enkel en alleen rockende gitaren, een pompende bas, stampende drums en opzwepende zanglijnen. Het idee achter de band is simpel; heerlijke en overbekende rocknummers voor jong en oud, waarbij iedereen uit zijn plaat kan gaan. Dus om een lang verhaal kort te maken; Rock classics van A(erosmith) tot Z(Z)-Top.

Aanvang: 21:30, entree vrij

Meer berichten