Op 19 mei staat de legendarische Alan Gascoigne samen met de iconische Ralph de Jongh op het podium in Rockcafé Taste. (Foto: PR)
Op 19 mei staat de legendarische Alan Gascoigne samen met de iconische Ralph de Jongh op het podium in Rockcafé Taste. (Foto: PR) (Foto: PR)

Taste live met Alan Gascoigne en Ralph de Jongh

Groenlo - We schrijven 25 februari 2019. Ralph de Jongh komt naar Lichtenvoorde om in Paul's Kitchen een aantal nummers met niemand minder dan onze Achterhoekse trots, Alain Gascoigne, op te nemen en Paul zette uiteraard een aantal te gekke opnamen op zijn youtubekanaal. Roland en Marion van Rockcafé Taste waren zo onder de indruk dat ze het niet konden laten de beide heren te vragen of ze samen in Taste wat willen doen. Een volmondig ja volgde van beide. Op 19 mei staat de legendarische Alan Gascoigne samen met de iconische Ralph de Jongh op het podium in Rockcafé Taste.

Ralph speelt minstens twee keer per jaar in Taste, omdat de klik er is, omdat het publiek massaal toestroomt en omdat hij en Roland en Marion het enorm goed met elkaar kunnen vinden, de liefde voor muziek delen.

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Blues-verhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze blues-muzikant. Ralph was al meerdere malen te zien in DWDD en VI. Hij is Harry Muskee’s protegee. De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 in Roosendaal geboren Ralph de Jongh.

Alan Gascoigne behoeft hier in de regio haast geen toelichting. Wie kent hem niet! De altijd goedlachse en meer dan vriendelijke muzikant! Alan is al op jonge leeftijd uit de Engelse sleur gevlucht, in plaats van "coleminer" heeft hij het muzikanten leven gekozen. In Engeland heeft hij de meeste bekendheid verworven als gitarist van Screaming Lord Sutch. Inmiddels woont hij al 30 jaar in Nederland waar hij vooral bekend is geworden als gitarist van Normaal en The Tim Disney Band. Hij laat een veelzijdig gitaarspel horen, waarbij hij met zijn vingervlugheid nog steeds verbaasde blikken krijgt, ook laat hij andere stijlen zien als slide- en lapsteelgitaar. Daarnaast was hij tot 2013 muziekleraar op Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde en Groenlo.

Aanvang 16.00 uur, entree vrij.

Meer berichten