Vijftig acteurs en tachtig karakterrollen. (Foto: Eveline Zuurbier)
Vijftig acteurs en tachtig karakterrollen. (Foto: Eveline Zuurbier)

'Hermien heeft ons mooi weer gebracht'

De wind was gebleven, de regen opgehouden op de drie avonden toen Hervelo het toneelstuk 'Alleen de wind weet....' opvoerde in de openlucht. 'Het heeft zo moeten zijn. Hermien heeft ons mooi weer gebracht'

HARREVELD - Regisseur Marja Fuchs kijkt naar boven en in de richting van de molen. De laatste repetities deden ze in de regen. "We zijn stug doorgegaan. De laatste vijf jaar was het in mei altijd bloedheet en hebben er niet bij stil gestaan. We hebben geluk, twee avonden droog en vanavond blijft het ook mooi. Regen zou waardeloos zijn geweest. Het is niet fijn om dan te zitten, noch voor het geluid, noch voor het licht. En nu spelen met een ondergaande zon, spelen in de natuur, dat doet wat met je."
Het publiek van de eerste twee avonden had zich enthousiast uitgelaten over het spel. Dat is de grootste spanning: vindt het publiek het wel mooi, zegt Fuchs. Hervelo speelde tot twee keer toe voor een volle tribune, de zondag waren de stoelen voor driekwart gevuld. "Als na 33 keer oefenen alles samenkomt, dan is spelen in de openlucht ronduit geweldig."

Meer berichten