Wethouder Marieke Frank onthult de nieuwe Geluksgids.
Wethouder Marieke Frank onthult de nieuwe Geluksgids. (Foto: Eveline Zuurbier)

Parels in de Geluksgids

GROENLO - De toeristische Geluksgids is uit. Afgelopen week werd deze gepresenteerd in het Koetshuys in Groenlo. Wethouder Marieke Frank onthulde de gids, want zoals ze vertelde: 'het toerisme is een belangrijke banenmotor geworden in Oost Gelre en al het moois wat Oost Gelre en die sector biedt, staat in de Geluksgids'.

De gids wordt uitgegeven door de VVV's in Groenlo en in Lichtenvoorde in samenwerking met Achterhoek Toerisme en is gratis verkrijgbaar. De Geluksgids is dikker geworden met een diversiteit aan parels die in heel de gemeente Oost Gelre te vinden zijn: bekende en onbekende parels, aldus de wethouder. Van evenementen tot aan festivals, van wandel- en fietsroutes tot aan varen over de gracht en 'ontdekkingstochten in het veen, 'escapen' uit het jaar 1627 of de audiotoer in de Werenfridus. En van bijzondere trekpleisters als de flamingo's tot aan musea en staan er tal van overnachtingsmogelijkheden in vermeld. Voor het eerst staat er op elke pagina ook een vertaling naar het Duits voor 'Touristische Glücksmomente'. 

Gidsje naast digitale info
Voor toeristische informatie over Oost Gelre kun je natuurlijk je mobiel of tablet raadplegen, maar aan een papieren uitgave blijft behoefte bestaan. Tijdens de presentatie van de toeristische Geluksgids noemde wethouder Marieke Frank haarzelf als voorbeeld: "Je bent bij de receptie van je verblijf en dan pak je toch snel een brochure mee van de omgeving. De combinatie met de digitale informatie over wat rond je vakantieadres te zien en te beleven is, maakt gebruik prettig."

De toeristische sector is een van belangrijkste pijlers voor Oost Gelre. Een groeiende sector mede doordat de agrarische sector hun deuren openzetten en zich meer laten zien als leverancier voor 'food' en ervan genieten bij de horeca.

Presentatie Galerie KiK
Voor de presentatie van de Geluksgids was Galerie KiK (Kunst in Koetshuys) gekozen. Deze plaats staat bekend als het Koetshuys van Huys van Basten Asbeck in Groenlo. Sinds vorig jaar huist daar communicatiebedrijf IdeeMedia in waar kunst en ontwerp elkaar ontmoeten, vertelt Peter Konings. "Boven werken we en beneden is de galerie. De opgerichte stichting Kunst in het Koetshuys stelt de exposities samen. In deze combinatie kunnen we elkaar helpen, zijn er altijd mensen. De ene hand wast de andere."
Galerie KiK is geopend tijdens exposities van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en op afspraak.

Meer berichten