Kleinkoor Vivente
Kleinkoor Vivente (Foto: PR Kleinkoor Vivente)

Instuif met kleinkoor en dialectvoordrachten

Lichtenvoorde - Zondag 2 juni. wordt de laatste Instuif voor de zomerpauze verzorgd door Kleinkoor Vivente uit Harreveld en dialectverhalenverteller Antoon Driessen. Aanvang in het Grand Café van Antoniushove is om 14.30 uur. Entree 5 euro.

Kleinkoor Vivente heeft voor deze Instuif een met zorg samengesteld muzikaal programma. Het jubilerend koor heeft in de afgelopen 25 jaar een flink repertoire opgebouwd. Voor de Instuif zijn meerdere prachtige liederen geselecteerd, die Vivente vol enthousiasme aan het publiek ten gehore zal brengen. Zo zingt het koor deze middag onder andere het meeslepende "Laudamus Te” van Karl Jenkins, het poëtische "Bright is the Ring of Words" en het liefdevolle "An Irish Blessing". Het koor wordt begeleid door dirigente Annette Weterings en de pianobegeleiding is in handen van Jorrick Simmes.

Kleinkoor Vivente heeft een breed repertoire van zowel wereldlijke als religieuze liederen, uiteenlopend van klassiek en licht modern tot hedendaags. De muzikale spanning wordt opgebouwd met een gevoel voor samenklank en kleuring van de verschillende stemmen, timbres en ritmes. Het koor is in 1994 opgericht en bestaat dit jaar 25 jaar. De ruim twintig betrokken en enthousiaste koorleden zoeken regelmatig hun publiek op tijdens diverse muzikale uitvoeringen. De jaarlijkse Passieconcerten, die in de Goede Week met veelal nieuw repertoire worden uitgevoerd, vormen voor zowel toehoorders als koorleden een hoogtepunt.

Antoon Driessen
Naast Vivente zal Antoon Driessen, oud-schoolhoofd van de Harreveldse Canisiusschool, een drietal verhalen vertellen in het Achterhoeks dialect. Het eerste gaat over een gebeurtenis uit zijn kindertijd, het tweede over een wat 'onbezoesde' buurvrouw, het derde speelt in het voormalige Lichtenvoordse Hotel Industrie. Antoon bezoekt graag de dialectschrijfmiddagen bij Erve Kots, tweemaal per jaar. Soms verschijnt zijn verhaaltje dan in De Moespot, een bekend dialecttijdschrift. Veelal gaan zijn pennenvruchten over markante of grappige gebeurtenissen uit zijn leven. Hij leert aan 'dialectklasjes' ook de officiële spelling van het Achterhoeks, de zogenoemde WALD-spelling. Antoon is een gedreven pleitbezorger voor het behoud van het dialect.

Meer berichten