Een paar uurtjes tijd voor een ander?

VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar vrijwilligers om kwetsbare mensen, jong en oud, te bezoeken. Heeft u een paar uurtjes per week of per veertien dagen over? Gewoon voor gezelschap, aanspraak, een spelletje doen of om samen activiteiten ondernemen.

Voor volgende situaties zijn we op zoek naar vrijwilligers:

• Een mevrouw op leeftijd die nog graag naar buiten gaat. Ze is buitenshuis echter afhankelijk van begeleiding in verband met gebruik van rollator of rolstoel Wie houdt van wandelen en wil er met haar op uit?

• Een mevrouw met beginnende dementie waarvoor wat gezelschap heel welkom is: samen koffiedrinken, een wandeling maken, foto’s bekijken, herinneringen aan vroeger ophalen, etc.

• Een mijnheer die vroeger veel heeft gereisd en daar nog graag over vertelt. Hij kan er nu niet meer op uit gaan en is daarom op zoek naar een gesprekspartner.

• Een mevrouw die vroeger veel activiteiten buitenshuis en veel creatieve hobby’s had. Ze kan in verband met haar gezondheid geen van beide meer, maar is altijd nog geïnteresseerd in anderen.

• Een mijnheer met beginnende dementie, die vroeger een eigen boerderij heeft gehad. Hij vindt het plezierig om te kunnen praten over vroeger en gaat nog graag naar buiten voor een wandeling.

VIT-hulp bij mantelzorg begeleidt u, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding en biedt contact met uw collega-vrijwilligers. Geïnteresseerd? Bel met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. U kunt ook even binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel, elke dinsdagmorgen op het gemeentehuis in Lichtenvoorde van 9.00 – 11.00 uur.

Meer berichten