Prachtige tweede editie van Harreveld on Wheels

Marc Krabben werd winnaar van de autosterrit.
Marc Krabben werd winnaar van de autosterrit. (Foto: Ronald Hummelink)

Harreveld - Op Hemelvaartsdag werd voor de tweede keer heel Harreveld on Wheels gereden. De tweede editie van de autosterrit was ook nu weer een groot succes. Ondanks de mogelijkheid tot vooraanmelding, waren er nu ook deelnemers die zich spontaan kwamen inschrijven.

Vanaf 14.30 uur werden de eerste deelnemers weggestuurd, Joris Severt met zijn navigator. De inschrijvingen volgenden in rap tempo, toch werd er ook vrolijk door andere deelnemers gestart. De organisatie had er, na de eerste editie, voor gezorgd, dat het wat moeilijker zou zijn dan de vorige keer. In het begin was het nog eenvoudig, maar het verkeerslicht werd niet door iedereen opgemerkt. Toch konden velen de route op de correcte wijze vervolgen.

Het ging er af en toe wel erg ontspannend aan toe. File rijden omdat inhalen werd bemoeilijkt door de voorganger, elkaar tegenkomen en wijzen dat ze de andere kant op moesten rijden. Kolderiek, maar wel tekenend voor de gezellige sfeer onder de deelnemers. De route bracht de deelnemers via Zieuwent, Eefsele en Vragender weer naar Harreveld. De aanwijzingen waren voor de één moeilijk te vinden, voor de ander was het een eitje. Ieder beleefde de tocht op z'n eigen manier. Bij de finish was het wel eens de vraag of men op tijd was, te vroeg of hoeveel te laat.

Discussie
Na de rit werd er onderling veel gediscussieerd hoe het wel en niet moest. Welke aanwijzing werd er gemist en hoe kon je dat bord nou niet hebben gezien. De kolderieke verhalen werden onderbroken door de prijsuitreiking. De organisatie bedankte alle vrijwilligers die een bijdrage hadden geleverd aan deze autosterrit. Met de woorden dat ook in 2020 op Hemelvaartsdag de 3e editie van de autosterrit zal worden gehouden werd Marc Krabben uitgeroepen tot winnaar van deze editie.

Het bleef nog lang gezellig en de organisatie kan dan ook terugkijken op een uitermate geslaagde autosterrit in Harreveld. En gezien de stijging van het aantal deelnemers en de uitermate positieve reacties, kijkt de organisatie nu al weer uit naar de volgende editie van Heel Harreveld on Wheels.

Meer berichten