Dokters Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde maken het echt aanstekelijk vrolijk in Groenlo. Foto: Gerard Houben
Dokters Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde maken het echt aanstekelijk vrolijk in Groenlo. Foto: Gerard Houben (Foto: Gerard Houben)

Koplopers komen uit Sassenheim

De formule is al bijna een kwart eeuw hetzelfde, met hier en daar kleine aanpassingen, maar het staat nog steeds als een huis. Het vrolijke klanken festival heeft ook nog steeds een grote aantrekkingskracht op het publiek. Zowel klanken als bezoekers overstromen het vestingstadje.

GROENLO - "Muziek in het stadje met het hoogste gezelligheidshalte in de Achterhoek," aldus een vrolijke Grollenaar uitdagend tegen een Lichtenvoordenaar die enkel lachend zijn hoofd schudt en vrolijk proost met de 'rivaal'. Het plaatsje met de beste dweilorkesten is echter Sassenheim. De absolute top was wederom naar Groenlo afgereisd. De concurrentie in de wedstrijdklasse was enorm, maar zowel nummer 1 als nummer 2 zijn afkomstig uit Sassenheim. Gingen De Flierefluiters al meerdere keren met de hoofdprijs aan de haal, deze keer is de eer aan de plaatsgenoten van de Feesttoeters. Nadat voorzitter Frank Beurskens en burgemeester Annette Bronsvoort de prijzen hebben uitgereikt is het podium nog een keer aan De Feesttoeters.

Uitslag
Elk jaar doen er dertig dweilorkesten mee aan het kampioenschap.
Wedstrijdklasse: 1.De Feesttoeters (Sassenheim) 2.Flierefluiters (Sassenheim) 3.De Diezebloazers (Den Bosch) 4.De Eierjongens (Winterswijk) 5. Toontje Ongeregeld (Winterswijk) 6.De Feestbende (Cromvoirt) 7.RODL (Rijhe) 8.Blaaskapel Outblast! (Vlijmen) 9.We bin d'r uut (Kampen) 10.Haagsuh bluf

Leutklasse: 1. Klooiers (Oss), 2. De Pierewaaaiers (Oosterhout), 3. Krak Oe Noot (Rossum) Publieksprijs: RODL (Rijen), Gezelligheidsprijs: Outblast (Vlijmen)

Eveline Zuurbier
Meer berichten