In de voorhoede van de middellange afstand Ronny ter Horst uit de Heurne.
In de voorhoede van de middellange afstand Ronny ter Horst uit de Heurne. (Foto: Eveline Zuurbier)

Survival-deelnemers genieten, publiek toont ontzag

Survivalatleten spreken van een geweldige run en zeggen te hebben genoten. Bij de hindernissen klinken aanmoedigingen van toeschouwers en een enkel applaus als 'ze' het gered hebben.

HARREVELD - De Harreveldse survivalwedstrijd zien deelnemers als een loodzware run met verrassende hindernissen. Dit jaar zagen ze er anders uit. Deelnemers waren met een ander verwachtingspatroon naar Harreveld gekomen, maar verandering van spijs doet eten. De zomerse omstandigheden wakkeren de strijdlust met de elementen van de natuur die de atleten voor de kiezen krijgen, juist meer aan.
De hindernis over de beek was een makkie ten opzichte van de hindernis over de gracht bij de kerk.

Op 't Hulshof stonden in het bos al gauw zo'n twintig toeschouwers te kijken. "Het gaat hier toch meer over hoe neem je de hindernis. In Beltrum moet je je in de race houden door de winterse omstandigheden te trotseren", zegt een fan van de sport in het bos.
Van de processierups had de run weinig last. Preventief zijn er aan heel veel eiken nestkastjes gehangen voor de mezen die deze rupsen eten en dat heeft gewerkt. De wedstrijduitslagen zijn bekend gemaakt op de FB-pagina van SSH.

Meer berichten