Foto: PR

Meer gepuzzel bij de Tour de Mariënvelde

De Tour de France gaat komend weekend van start zonder topfavorieten Chris Froome en Tom Dumoulin. Voor deelnemers aan de Tour de Mariënvelde, gekoppeld aan het spektakelstuk in Frankrijk, betekent dat nog meer puzzelen bij het samenstellen van hun teams dan al het geval is. "Die twee namen zouden op bijna alle lijstjes zijn voorgekomen. Er is nu opeens ruimte voor een extra outsider, een eigen favoriet of een gokje", vertelt organisator Henri Weikamp.

Mariënvelde - Deelnemers aan de Tour de Mariënvelde kiezen 22 renners die in de Ronde van Frankrijk van start gaan en die voor ze de punten moeten gaan bezorgen. "Minimaal 10 toprenners kunnen dan altijd zo worden ingevuld. Een handvol sprinters en een aantal klassementrijders, die in de bergen de punten gaan pakken. Om een kans te maken ons spel te winnen, moeten die gewoon in je ploeg zitten. Daarvan vallen er nu dus twee weg. De variatie in de opgegeven teams zal dus nog groter zijn. Ik denk dat het spel voor de deelnemers daarmee nog leuker wordt", vervolgt Weikamp, die samen met Henny Heutinck, George Wieggers en Peter Valen al sinds jaar en dag het spel vanuit het kerkdorp organiseert.

In het verleden werd door verschillende deelnemers al eens voorgesteld om een keuze op de favorieten onmogelijk te maken. "Dat plan kwam van enkele fanatiekelingen, die vermoedelijk meenden zo meer kans te maken. Los van het feit, dat we dat betwijfelen, zijn we als organisatie erg conservatief. De spelregels zijn nog steeds hetzelfde als in 1984, toen we begonnen en de stand nog op een bord in de dorpskroeg met krijt werd bijgehouden", vult Peter Valen aan.

Naast kennis van zaken is ook enig geluk nodig om tot een hoge score in het spel te komen. "Een van de deelnemers had eens voor Abdoesjaparov gekozen. Had destijds nog nooit iemand van gehoord, maar hij vond het een mooie naam. Het was een voltreffer. Die renner pakte enorm veel punten voor hem. Een jaar later had iedereen die Rus in zijn ploeg, maar was zijn 'ontdekker' hem jammerlijk vergeten. Wat een leedvermaak hebben we daarover gehad", weet Henny Heutinck zich te herinneren.

Deelname
De inschrijving voor de 36e Tour de Mariënvelde, waarbij de deelnemers 22 renners opgeven, die in de Tour de France van start gaan, kan plaatsvinden vanaf vrijdag 5 juli tot zondagochtend 7 juli 12.00 uur (de eerste etappe telt niet mee in het spel, red.). Bij voorkeur via internet, waarop dagelijks ook de standen bijgewerkt worden. De webpagina, die hiervoor bezocht dient te worden is www.tourdemarienvelde.nl

Maar deelnemers kunnen zich ook op de traditionele manier aanmelden. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de Rabobankvestigingen in Aalten en Winterswijk. Bovendien bij de winkels van Schuurman Schoenen in de Achterhoek en Twente, Sportpoint Navis in Aalten, tankstation Texaco Lichtenvoorde, sportzaak Han ter Woerds in Lichtenvoorde, rijwielzaak Goossens in Groenlo en Borculo, Paul Knippenborg Fietsen en het Sourcy Center in Zieuwent, de Heer snacks en ijs in Varsseveld, café De Tapperij in Ruurlo, wielerzaak De Pedaleur in Doetinchem en cafetaria De Smulhoek in Zelhem. En natuurlijk Tourcafé Heutinck in Mariënvelde.

Meer berichten