Taalcafé ontmoet en verbindt op de zomermarkt

Voor de derde keer grepen deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé Oost Gelre de gelegenheid aan zich te presenteren op de markt, met heerlijke exotische hapjes.

Bezoekers van de Zomermarkt kregen dit weekend alle informatie over de activiteiten van het Taalcafé, waarmee Nieuwe Nederlanders geholpen worden zich onze prachtige maar moeilijke taal eigen te maken. Voor de eerste keer niet vanaf de stoep van Dijkstraat 13, de ontmoetingsplek van het Taalcafé, maar met een echte kraam op de Zomermarkt.

Uren lang hebben diverse dames staan bakken en alles, mash-mash, sambuus, kuba, Angolese bollen en nog veel meer verrukkelijkheden, werd door de deelnemers ter beschikking gesteld voor verkoop voor een klein bedrag. Met de opbrengst kan weer een uitstapje bekostigd worden waarmee we met elkaar de Achterhoek beter leren kennen. Al proevend, want dat ging vóór de koop uit, hoorden bezoekers over de wekelijkse bijeenkomsten in het Taalcafé waar in een ongedwongen sfeer ontmoetingen plaats vinden, isolement wordt doorbroken én gewerkt wordt aan versterking van het dagelijks gebruik van de Nederlandse taal.

Helaas bleek door een misverstand met de organisatie van de zomermarkt de kraam op zondag niet beschikbaar en er was geen oplossing voorhanden. Daar stonden we met opnieuw schalen vol lekkernijen! Gelukkig boden de bijzonder vriendelijke mensen van Het Blok, tevens nieuwe locatie van het VVV waar we enkele weken geleden met een groep deelnemers te gast waren, uitkomst. Een prachtige tafel werd op zijn plek gesjouwd vanwaar we opnieuw bezoekers konden verwennen en te woord staan. Dat dit ook nog een vrijwilliger opleverde voor het nieuwe seizoen dat in september begint, was de kers op de taart!

Meer berichten