ABBA Gold Tribute is de beste van Europa. De band komt uit Engeland.
ABBA Gold Tribute is de beste van Europa. De band komt uit Engeland. (Foto: Eveline Zuurbier)

Zomermarkt: van graaien bij kraampjes tot ABBA

Het gevarieerde programma met dagelijks een paar publiektrekkers als hoogtepunt is na 44 jaar Zomermarkt nog steeds de gouden formule voor dit zomerse evenement. Elk jaar laat de veelzijdigheid bezoekers verrassen. Van overdag winkelen en beleven tot 's avonds laten buiten op de markt live genieten van muziekbands.

(door Eveline Zuurbier)

LICHTENVOORDE - De vrijdagavond kregen 80 spelende muzikanten van harmonie St. Caecillia, Schuttersgilde Switbertus en blaaskapel De Schoapenscheerders de terrassen gevuld onder het mom van: als het podium toch opgebouwd is en klaar is voor gebruik, waarom zouden we de mensen op de terrassen niet verrassen met muziek. Het zomerconcert werd een daverend succes.

Op zaterdag was het druk op tweedehands markt rond het plein bij Albert Heijn. Dit stukje ingerichte markt geniet van de populariteit van de vintage trend: spullen en kleding hergebruiken als het anderen het niet meer nodig hebben of op uitgekeken zijn. De vrolijke noot in de middag van een paar dweilorkesten die op vrijwel elke hoek van de straat er feestend op los speelde. De avond gaf met een Lead een zomerse festivalsferen.

Leeuwinnen aanmoedigen
De organisatie had voor de zondag er goed aan gedaan een groot led-scherm neer te zetten op het marktplein. Het gevolg was dat ze het programma daarop moesten aanpassen. Vanuit de ervaring met het WK mannenvoetbal in Zuid-Afrika wisten ze dat dit een vol plein zou geven. En dat bleek ook zo te zijn. Het baalmoment dat even overheerste werd goed gemaakt door de ABBA-tribute van een Britse groep die als beste van Europa wordt beschouwd. Zij waren de grootste publiekstrekker van het Zomermarkt-weekend. Het klinkt en ziet er legendarisch uit. Geen wonder dat deze act mensen overhaalt om toch op de late zondagavond te komen.

Het publiek swingt op Dancing Queen, en doet dat met dezelfde pasjes van destijds de ABBA-vrouwen. De toegift bestaat uit Chiquitita en vanzelfsprekend Thank you for the music. De hits worden luidkeels meegezongen.

Meer berichten