Theater van de Droom zal 21 juli optreden op t plein van de Oude Calixtus
Theater van de Droom zal 21 juli optreden op t plein van de Oude Calixtus (Foto: Erik Mentink)

Fantastisch straattheater op Vestingdag in Groenlo

Groenlo - Op zondag 21 juli wordt er van 12.00 tot 17.00 uur een Vestingdag gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal veel middeleeuws straattheater. ''Het is opnieuw gelukt om de top van het Nederlandse middeleeuwse straattheater en muziek naar Groenlo te halen'', aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion, die de organisatie voor haar rekening neemt.

Het Mest Theater El Capstok en het Theater van de Droom zal iedereen vermaken met hun geweldige acts. Een lust voor het oog. Goet ende Fyn zorgt voor de muzikale noot. De Leydse Kluchten Compagnie zal korte komische toneelspelen voor het voetlicht brengen over een kwakzalver. Geweldig om te zien.

Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier. De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt. Ook het schietspel van de Gelderse Roos is aanwezig.

Ruilmiddag
Vanaf 12.00 uur wordt er in de Oude Calixtuskerk de tweede ruilmiddag gehouden voor de plaatjes van het plaatjesboek Grols Verleden. Een laatste kans voor degene die dit prachtige plaatjesboek nog niet vol hebben. Mensen die het boek al wel vol hebben, maar nog dubbele plaatjes hebben kunnen deze in de Oude Calixtus inleveren en er weer andere mensen hopelijk blij mee maken.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middagen open Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden. Ook het Stadsmuseum en de VVV zijn open. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Er zijn diverse leuke ambachten aanwezig en de stadsimkerij Grolle. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo is met een leuke stand aanwezig. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op zondag 21 juli in Groenlo zijn.

Voor meer info en het programma per Vestingdag zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo of de website www.groenlo.nl

Meer berichten