De geslaagde deelnemers: Mieke Sins, Evelien Wolterink, Anke Lohuis, Marion Titulaer, Alisha Wopereis, Anke ter Woerds, Adri Dekker, Frouke Milder, Daniëlle Kelderman, Maike van Bovene, Stefanie ten Brinke.
De geslaagde deelnemers: Mieke Sins, Evelien Wolterink, Anke Lohuis, Marion Titulaer, Alisha Wopereis, Anke ter Woerds, Adri Dekker, Frouke Milder, Daniëlle Kelderman, Maike van Bovene, Stefanie ten Brinke. (Foto: PR)

HouVast effectieve methode voor begeleiding ouders met beperking

Medewerkers van zorgorganisaties in de Achterhoek volgden een training in de methodiek HouVast. Met deze methodiek krijgen ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB) langdurige ondersteuning van een HouVast-werker. HouVast helpt ouders langdurig bij de opvoeding met blijvende ondersteuning, net zolang tot de kinderen zelfstandig zijn.

Regio - Ouders met LVB hebben vaak een complexiteit aan problemen, zoals leer- of psychiatrische problemen. Daardoor verloopt de opvoeding van de kinderen moeilijk. De methodiek HouVast is ontwikkeld door de William Schrikker Groep. Het doel voor deze ouders is (met hulp) hun kinderen veilig groot te brengen. Uniek is, dat de regie bij de ouders blijft en het is geen kortdurende hulp. Men kijkt wat er wel goed gaat (dit is goed voor het zelfvertrouwen van de ouders), wat de zorgen zijn en wat er moet gebeuren.

LVB platform Achterhoek
Het initiatief voor het volgen van de training HouVast komt van het LVB platform regio Achterhoek. LVB-ers vallen vaak tussen wal en schip door de meervoudige problematiek. Het doel van dit platform is door samenwerking deze problemen aan te pakken en te voorkomen door voorlichting en scholing. In dit platform zijn meerdere zorg- en hulpverleningsinstanties vertegenwoordigd, waaronder GGZ, verslavingszorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Vanuit die laatste zijn o.a. Pluryn, ’s Heeren Loo, Humanitas, Zozijn, Estinea en De Lichtenvoorde betrokken.

Uitreiking certificaat
Het is bewezen dat de training van HouVast een effectieve methode is. In het middelpunt van de Achterhoek, BMV in Mariënvelde, ontvingen elf deelnemers hun certificaat. De geslaagde deelnemers zijn: Mieke Sins, Evelien Wolterink, Anke Lohuis, Marion Titulaer, Alisha Wopereis, Anke ter Woerds, Adri Dekker, Frouke Milder, Daniëlle Kelderman, Maike van Bovene, Stefanie ten Brinke. Tijdens deze uitreiking was er extra aandacht van contractmanager CLM Sociaal Domein regio Achterhoek. Samen met de betrokkenen willen zij HouVast in deze regio uitdragen.

Meer info?
Neem contact op met Elske Klein Gunnewiek van het zorgloket De Lichtenvoorde. Mailadres: elskekleingunnewiek@delichtenvoorde.nl

www.houvast.nu

Meer berichten