DORDRECHT:26-April-2017: Burgemeester Van der Velden van Dordrecht reikt Koninklijke onderscheidingen uit in de Grote Kerk.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord g
DORDRECHT:26-April-2017: Burgemeester Van der Velden van Dordrecht reikt Koninklijke onderscheidingen uit in de Grote Kerk.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord g (Fotopersburo Busink ©)

Koninklijke Onderscheiding voor Sjaak Hulshof uit Groenlo

Groenlo - Op zaterdag 13 juli reikte locoburgemeester Marieke Frank een Koninklijke Onderscheiding uit aan Sjaak Hulshof uit Groenlo. Dit gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Ziekenomroep Sound Of Music (ZSOM).

Voor zijn totale vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van cultuur en welzijn wordt hij gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder volgt een opsomming van zijn vrijwilligerswerk:

1979 - heden Vrijwilliger bij Ziekenomroep Sound Of Music
De heer Hulshof was oprichter van de Ziekenomroep in Groenlo, om in het toenmalige St. Vincentiusziekenhuis (nu de Molenberg), wekelijks verzoekplaatjes te draaien voor de hulpbehoevende medemens. Dit groeit al snel uit tot een professionelere radio-tak en de Stichting ZSOM wordt opgericht. Binnen die periode heeft hij verschillende bestuursfuncties gehad waaronder secretaris en penningmeester. Door goed penningmeesterschap kon de ZSOM vele investeringen doen om de omroep professioneler neer te zetten.

1987 - heden ZSOM, cameraman, regisseur en editor
Sjaak Hulshof initieert de televisietak van de ZSOM. Wekelijks worden televisieprogramma's gemaakt om evenementen, concerten, optochten, toneelstukken vast te leggen in beeld. Dit wordt uitgezonden naar alle tehuizen die vallen onder Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, het streekziekenhuis Koningin Beatrix en Careaz. Ook serieuzere zaken worden opgenomen, zoals regiojournaals. En er zijn luchtiger uitzendingen als "het dialectheuksen".
Later worden de registraties met een eigen bus gedaan en kan de ZSOM eigen field productions doen op locatie.
Sjaak is daarbij actief als regisseur, cameraman en/of geluidstechnicus en editor.

1993 – 2000 Radio Vestingstad
De heer Hulshof zet deze lokale omroep in Groenlo op en is dan programmamaker. Elke vrijdagavond werd er uitgezonden. Na 2000 is deze omroep samengevoegd met Gelre FM.

2010 - heden
Rond 2010 is de heer Hulshof betrokken bij het opnemen en aanbieden van grotere producties. Er worden opnames gemaakt bij de Mattheus Passion in Zieuwent, Marianum Live, the Passion in Lichtenvoorde, het programma klasgenoten, de Klas van Gerrit Komrij.
Deze onderwerpen worden via diverse kanalen gedeeld met het grote publiek.
Door het werk van Sjaak Hulshof heeft de ZSOM in de afgelopen 40 jaar een ruim radio- en televisiearchief van de Achterhoekse streekcultuur vastgelegd en gedeeld, dat van onschatbare waarde is.

Meer berichten