De opening van de theaterweide door OGJO was een daverend succes.
De opening van de theaterweide door OGJO was een daverend succes. (Foto: Eveline Zuurbier)

OGJO speelt de Theaterweide plat

LIchtenvoorde - "Als je backstage het Zwarte Cross terrein oprijdt en als artiesten wordt ontvangen, dan voelt dat echt speciaal." De leden van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) ziet hun optreden dan ook als een bonuseditie in de reeks van concerten die zij jaarlijks spelen.

Spelen op de Zwarte Cross is wél even iets anders, aldus Marian Roerdinkholder van het orkest. Dirigent Henk-Jan Heijnen kondigde zijn werkplek op social media aan: het buitenpodium op de Zwarte Cross. Gijs Jolink van de Feestfabriek had filmpjes bekeken van optredens van OGJO en gezien dat de 70 jonge muzikanten 'écht goed zijn'. De tip kwam van burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom.

De opening van de theaterweide als aanvang van het festival werd een swingend succes. Door de zang van Esmee Lepping en Rozemarijn de Vet importeerde OGJO een Eurovisie Songfestival sfeer. Blaasmuziek in de schijnwerpers, publiek dat na elk nummer enthousiaster werd. De waardering werd nog groter toen gitaarwonder Mart Hillen met zijn 'fingerslyle' de snaren bespeelde. (Foto: E. Zuurbier)

Meer berichten