Familieleden en vrienden reden in de rouwronde die zondag uit respect was ingelast.
Familieleden en vrienden reden in de rouwronde die zondag uit respect was ingelast. (Foto: Marcel Houwer)

Verdriet en applaus tijdens rouwronde voor Boet Hillen

Er klinkt een groot applaus wanneer een indrukwekkende rouwronde op de crossbaan voorbij het publiek rijdt. Verder is het rumoer geluidloos geworden. Even daarvoor klonk door de speaker: 'Deze ronde staat niet op het programma, maar is voor iemand die veel te vroeg is gegaan en nog een heel leven voor zich had'.

OOST GELRE - Vrienden en familie van de vrijdag overleden Boet Hillen (18) uit Vragender reden in een Vragenderse crosswagen, vergezeld door crossmotoren en brommers, een ronde om hem de laatste eer te bewijzen. Sommige mensen slaan de handen voor hun mond of kunnen hun tranen nauwelijks de baas, anderen dragen een rouwband of klappen eervol als de hele escorte voorbij komt. De drukte langs de baan vormt een erehaag van mensen. Op het dak van de crosswagen prijkt het kombord van Vragender. In de crossarena staat Boet groot op het led-scherm te lezen.

Vrijdag overleed Boet op de camping van de Zwarte Cross. De organisatie had uit respect de website aangepast en op zaterdag geen campingkrant uitgebracht. Tijdens de rouwronde klonk een van Boets favoriete nummers door de boxen. Tegen de avond werd er op het hoofdpodium een minuut stilte gehouden.

Meer berichten