'Huntingrun en wandeling' ten bate van onderzoek naar ziekte van Huntington

ZIEUWENT - Na een jaar van afwezigheid vanwege een fusie van de stichtingen HuntingRUN en Huntington Oost Achterhoek in 2018 staat hij weer op de agenda; de HuntingRUN en wandeling 2019. In 2015 een initiatief van Manouk en Stef Dusseldorp om op deze manier geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington. Ditmaal is de organisatie in handen van Stichting Oost Achterhoek, met als bestuursleden de broers Lars en Michiel Krabbenborg uit Zieuwent, beiden drager van het Huntington-gen waar nog steeds geen genezing voor mogelijk is. In de organisatie ook Manouk en Stef Dusseldorp.

Werd de editie 2017 uitgebreid met een bootcamp en mountainbiken en kreeg het sportieve evenement de naam HuntingGAMES, de doorstart bestaat uit de onderdelen hardlopen en wandelen, met beiden een afstand van 5 en 10 kilometer. Er zijn door de organisatie twee routes uitgezet, veelal gaand over de fraaie Zieuwentse kerkenpaden.

Op vrijdagavond 30 augustus vindt in Zieuwent de Huntingrun en wandeling plaats. De gehele opbrengst komt ten goede aan Campagneteam Huntington dat wetenschappelijk onderzoek financiert ten bate van onderzoek naar de ziekte en een geneesmiddel dat de ziekte stopt, of uitbant.

De organisatie heeft bewust voor een vrijdagavond gekozen en hoopt hiermee op een grote deelname aangezien de meeste mensen terug zijn van vakantie, evenals deelname van voetbalteams. Beide broers zijn actief en bekend in de Achterhoekse voetbalwereld. Deelnemend team is onder meer het vlaggenschip van VVG Gaanderen, waar Lars hoofdtrainer van is. Spelers en begeleiding van het eerste team van RKZVC, waar Michiel aanvoerder van is, zullen als vrijwilliger actief zijn deze avond. Start en finish zijn bij het Sourcy Center, waar gebruik gemaakt kan worden van alle faciliteiten.

Inschrijven

De starttijd van de 10 km hardlopen is 18.45 uur, 5 km hardlopen 19.00 uur en beide afstanden wandelen starten tegelijk, om 19.05 uur. De kosten van deelname bedragen 10 euro aan het hardlopen (onder de 16 jaar 5 euro) en 5 euro aan de wandeltocht, alle leeftijden. Na afloop ontvangen alle deelnemers een tasje met hierin eten en drinken, gesponsord door Lidl Lichtenvoorde. Inschrijven kan op www.huntingtonoostachterhoek.nl

           

Meer berichten