Han ter Woerds Sport heeft het buiten en binnen in de winkel 'chill' ingericht op de kleurrijke koopavond.
Han ter Woerds Sport heeft het buiten en binnen in de winkel 'chill' ingericht op de kleurrijke koopavond. (Foto: Eveline Zuurbier)

Vrijdagse koopavond is even wennen

Over de winkelstraten hangt een bont geheel aan lampionnen. Buiten hebben winkeliers strandstoelen staan, parasols, cocktailbekers voor een summershot en meer tropical kleuren. Op de markt tokkelt een muzikant op een banjo vanuit een caravan. Zijn makker doet het op een steelgitaar. De hele entourage moet de verdrongen vrijdagavond als koopavond luister bij zetten.

(door Eveline Zuurbier)

LICHTENVOORDE - De centrumondernemers slagen er niet helemaal in. De consument moet er weer aan wennen en het weer werkt ook niet helemaal mee. Niet dat het regent op de vrijdagavond, maar bij aanvang was er wel een vervelende regenbui. "We willen met deze actie de vrijdagavond als koopavond op de kaart zetten. Je kan in Lichtenvoorde goed winkelen en daarna op een terras de avond goed afsluiten", zegt Benno Voorhuis voorzitter van het Ondernemersfonds Lichtenvoorde.

Op deze eerste zomerse vrijdagavond zijn de winkels speciaal tot 22.00 uur geopend. Bij Han ter Woerds Sport klinkt er buiten beachmuziek bij de hangmat onder de luifel. Hij heeft een paletbankje neergezet met wegduikkussens. "We willen de consument een chille ervaring geven in Lichtenvoorde." Bij Het Blok aan de Markt worden er onder het genot van een drankje binnen gezelschapsspelletjes gespeeld. Het is er aardig druk. Volgende week is er opnieuw een kleurrijke zomeravond en zijn de winkels tot 22.00 uur open.

Terug van vakantie
Druk is het absoluut niet in de winkelstraten. De consument zoekt sneller dan verwacht de terrassen op. Benno Voorhuis verklaart de rustige avond met het feit dat voor de thuisgebleven consument en de toerist die in de omgeving verblijft de 'kleurrijke koopavond' nog de nodige bekendheid moet krijgen. Volgende week vrijdag gaat de kleurrijke avond gewoon door. "We verwachten dat een groot deel van de mensen weer terug is van vakantie en in Lichtenvoorde wil nagenieten."
Het Ondernemersfonds verwacht het succes van de koopzondag Kofferbak Summersale te evenaren op zondag 1 september tijdens de restantenmarkt in het centrum.

Meer berichten