Vive les Gueux uit Alkmaar
Vive les Gueux uit Alkmaar (Foto: PR)

Vestingdag in teken van Slag om Grolle

Op zondag 25 augustus wordt er van 12.00 uur t/m 17.00 uur een Vestingdag gehouden in Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal staat deze vestingdag in het teken van de Slag om Grolle die van 18 t/m 20 oktober wordt gehouden.

Groenlo - De Compagnie Onversaeght heeft haar kampement opgeslagen naast de Oude Calixtuskerk en zal uitleg geven over het koken en leven in een kampement. Een middeleeuwse smidse van de Compagnie Grolle zal het plaatje compleet maken. De organisatie van de Slag om Grolle is aanwezig met een mooie informatiekraam.

Kindervermaak
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht Jannes de Goochelaar zal de kinderen vermaken met z'n onnavolgbare goochelkunsten. Ook kunnen de kinderen zelf een heus springtouw maken bij touwslagerij van Sark en een tolletje maken bij de Tolletjesmaker.

Straattheater
Ook deze vestingdag weer veel middeleeuws straattheater waaronder; El Capstok met de act 'de vliegende Hollander', het Mest Theater en Theater Troep voor Galg en Rad. De muziek wordt deze middag verzorgd door de Alkmaarse middeleeuwse muziekgroep Vive les Gueux. Zij waren met de Slag om Grolle 2017 de absolute smaakmakers op muzikaal gebied. Nu dus op de Vestingdag in Groenlo. Diverse middeleeuwse ambachten maken het plaatje voor die middag compleet.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middag open Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen en de basiliek bezichtigd worden. In de Oude Calixtus is de laatste ruilmiddag voor de plaatjes van het boek Grols verleden. Overtollige plaatjes kunnen ook worden ingeleverd. Ook het Stadsmuseum (thema 80-Jarige Oorlog) en de VVV zijn open en kunnen de kerkers bezichtigd worden.

De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op zondag 25 augustus in Groenlo zijn. Voor meer info en het programma zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo of de website www.groenlo.nl

Meer berichten