Start Sourcy Center Recreanten Zaalvoetbalcompetitie

Vrijdag 13 september start voor het 30ste jaar de recreanten zaalvoetbalcompetitie in het Sourcy Center te Zieuwent. Een competitie die al die jaren erg aantrekkelijk is,omdat men slechts één keer per maand hoeft te spelen. Zo is het voor velen een extraatje naast het veld voetbal of vervanging van trainingen.

Uit die jaarlijkse grote deelname blijkt dat deze vorm van recreanten zaalvoetbal enorm aanspreekt bij de deelnemers. Zij zijn onderverdeeld in 3 poules naar sterkte. Het zijn vooral vrienden-, buurten-, bedrijven- en caféteams die hieraan meedoen en die komen uit alle plaatsen van de gemeente Oost Gelre en verder uit de gehele regio.
Vooral het sportieve karakter en omdat elders bijna nergens op gunstige uren de recreanten aan bod komen zoals in het Sourcy Center maakt deze competitie zo interessant. Bijna alle wedstrijden worden op de vrijdagavonden gespeeld. Ook is er de mogelijkheid op de maandagavonden indien daar belangstelling voor is. Alle teams komen zeker acht keer per seizoen in het veld; bovendien zijn het alleen thuiswedstrijden.
Opmerkelijk is dat er ook steeds meer interesse ontstaat bij jongere spelers. Mogelijk is dat het gevolg omdat velen wegens studie op kamers zitten en dit zien als extraatje.
Van elke poule plaatsen zich uiteindelijk de twee of drie hoogst geëindigde teams voor de finale. Die finale vindt half mei 2020 plaats. Aanmelden kan tot en met eind oktober bij het Sourcy Center, 0544-352222 of Bennie ten Bras, 0544-351257, email: b.bras8@chello.nl

Meer berichten