In de Pauw herleefde vorig jaar oude tijden met funk en disco.
In de Pauw herleefde vorig jaar oude tijden met funk en disco. (Foto: Eveline Zuurbier)

Jazz Vesteval: van gipsy jazz tot fullsoul

De binnenstad van Groenlo is zaterdagavond 7 september vanaf 21.30 voor de 32e keer het toneel van het Grols Jazz-Vesteval. Geniet onder het genot van een gezellig drankje van Live-muziek in de zeven gezellige horecagelegenheden die deelnemen.

GROENLO - Restaurant Wissink opent met Pierre et les Optimistes. Lekkere oude Franse gypsy swing uit de Franse jaren '30 en '40 in een eigen jasje. Heerlijke groove en ritme op de contrabas en viool, vol zonneschijn en een heerlijke swing.

Bij Belegh van Grol Dave Warmerdam Band. Muzikaal wonder van de band en de master op de toetsen is Dave Warmerdam. Ook medemuzikanten van deze band zijn toekomstige toppers met onder meer gitaarwonder Sonny Ray en de harten veroverende zangeres Janne Timmer. Blues, jazz, funk, roept u maar.

De Lange Gang heeft met Sunset Travelers een ouderwets lekkere roots-band op het menu staan. Memphis-Soul, Rhythm & Blues en Boogie uit New Orleans en Blues uit Mississippi, met chefkok Roel Spanjers (Normaal) op toetsen, meestergitarist/zanger Richard van Bergen, Nico Heilijgers op basgitaar en JJ Goossens op drums.

In Rockcafé Taste Leif de Leeuw Band. Zeskoppige southern jam-band rond 'multi-award winning' gitarist Leif de Leeuw. Een sensatie! De band zet met hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos. Amerikaanse blues & roots van een nieuwe generatie met Thomas Toussaint bij Café De Kroon. Dutch Blues Award winnend harmonicaspeler Thomas Toussaint met zijn jonge groep vol drive en swing. Eigen interpretaties met veel herkenning die garant staan voor een vette, energieke show.

Mr. Boogie Woogie
Bij de Stadschpomp Mr. Boogie Woogie, op vele podia en feesten een graag geziene en gehoorde gast. Vanaf het moment dat hij Fats Domino's 'Swanee River Hop' op de radio hoort is hij verkocht, gaat hij piano spelen om boogie-woogie pianist te worden. En dat werd hij, en hoe.
Eric-Jan behoort tot de snelste en meest opvallende, energieke boogie-woogie pianisten van Nederland.

Bij De Pauw de knallende afsluiter 'full of soul', X-Orchestra. Elf zeer goede en vooral enthousiaste muzikanten uit de Achterhoek. Strak, origineel en bijzonder muzikaal. Door de aanstekelijke mix van funk, jazz, dance, disco en pop is stilstaan op dansvloer geen optie meer.

Opwarmer
Als opwarmer voor het avondgebeuren 's middags een band vol regionaal muzikaal talent op de Markt. De organisatie wil hiermee ook een jonger publiek aanspreken en laten zien dat het Jazz-Vesteval ook voor de jongeren aantrekkelijk is.

Toegangsbuttons zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Bruna en de VVV in Groenlo. Gedurende het Jazz-Vesteval zijn buttons verkrijgbaar bij het Jazzkraampje op de Markt en bij de Bar de Lange Gang.

Meer berichten