Bixie kampioenen 2018 Foto: Ilona Hendriks
Bixie kampioenen 2018 Foto: Ilona Hendriks

Bixie kampioenschap PSV in den Bosch

Op 15 september is het zover, dan vindt voor het derde jaar op rij de finale plaats van de Bixie kampioenschappen Achterhoek bij Paardensport Vereniging In den Bosch in Lichtenvoorde.

Lichtenvoorde - Bixie rubrieken zijn bedoeld om op een laagdrempelige, kind-en ponyvriendelijke manier jonge kinderen vertrouwd te maken met de wedstrijdsport en alles wat daarbij komt kijken. Sinds vorig jaar mogen kinderen vanaf 5 jaar meedoen, tot in het jaar waarop ze 13 worden. Er worden zowel dressuur-als springrubrieken gehouden en ook mogen de jongste kinderen of die kinderen die het nog een beetje spannend vinden geholpen worden door een begeleider. In deze Bixie rubrieken zien we gelukkig dan ook vaak ouders èn kinderen samen genieten van de mooie ponysport.

De gediplomeerde juryleden kijken met een positieve blik naar de verrichtingen van de deelnemers en geven tips voor de verdere training thuis. Jurylid en Bixie fan van het eerste uur, Kim van de Mosselaar-Weustink uit Lichtenvoorde, is ook nu weer van de partij om de dressuurrubrieken te jureren. Ze beloont de kinderen altijd met positief commentaar en mooie stickers op hun protocollen. Alle gezichtjes beginnen te stralen als ze zien dat Kim jureert, ze weet iedereen aan te moedigen en op zijn gemak te stellen, want al lijken het maar gewone wedstrijdjes, voor de kinderen is het heel spannend om aan deze wedstrijden mee te doen. Die bleke snoetjes als ze zich aanmelden bij het secretariaat zeggen genoeg!

Mooie prijzen
De kinderen gaan met dank aan de vele sponsoren elke wedstrijd met mooie prijsjes naar huis en voor de Bixie kampioenen staan er 15 september mooie grote bekers klaar en kampioenslinten voor om de hals van de pony. De afgelopen 3 jaar hebben we veel kinderen zien groeien in hun rijkunst en in de manier waarop ze wedstrijden rijden, ze hebben veel geleerd, en eenmaal uit de Bixie rubrieken gegroeid kunnen ze daarna veel gemakkelijker de overstap maken naar de "echte" wedstrijden.

We nodigen iedereen uit om op 15 september naar de Boschlaan te komen om mee te genieten van de deelnemers en hun pony's, entree is gratis. We wensen iedereen dan ook veel plezier en succes op deze 3e wedstrijd in de Bixie Competitie.

Meer berichten