Wereld Alzheimer Dag: Alzheimer Café On Tour

'Samen bewegen' is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag 2019. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. Een ziekte die een grote impact heeft op het leven van steeds meer mensen. Wereld Alzheimer Dag is op 21 september. Op 23, 25 en 26 september gaat het Alzheimer Café On Tour naar Aalten, Oost Gelre en Winterswijk.

De gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk hebben samen met het Alzheimer Café Lichtenvoorde de handen in elkaar geslagen. Ze organiseren eind september het Alzheimer Café On Tour.

Voldoende bewegen is belangrijk als je ouder wordt. Uit onderzoek blijkt dat bewegen helpt om geestelijke achteruitgang te vertragen. Ook als iemand niet veel meer kan, zijn er toch vaak nog kleine bewegingen mogelijk. Wat kun je doen om fit te blijven? Daar gaat het Alzheimer Café On Tour over.

Alzheimer Café On Tour
U krijgt tijdens de bijeenkomsten informatie over waarom bewegen zo belangrijk is. En we informeren u over welke beweegmogelijkheden er zijn in uw gemeente. Het volledige programma maken we in september bekend. Meedoen aan het Alzheimer Café On Tour is gratis.

Data en locaties
Inwoners van Oost Gelre zijn van harte welkom op 25 september van 19.00 – 21.00 uur bij De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Voor wie?
Het Alzheimer Café On Tour is voor ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. De informatietafel van Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek is aanwezig bij de bijeenkomsten voor al uw vragen.

Meer berichten