Voor één van de Grolse kanonnen bij de gracht: voorzitter Edwin Grothe van de Slag om Grolle, ondernemer Pascal Bennink, en ontwerpster Lisa Wellink.
Voor één van de Grolse kanonnen bij de gracht: voorzitter Edwin Grothe van de Slag om Grolle, ondernemer Pascal Bennink, en ontwerpster Lisa Wellink. (Foto: PR)

Jumbo maakt werkt van Slag om Grolle

Groenlo - Wie in de vijf weken voorafgaand aan de Slag om Grolle de supermarkt Jumbo binnenloopt, zal merken dat die in het teken staat van het naderende evenement. Niet alleen door de prachtige banners die daarvoor ontworpen zijn, maar ook door een speciale spaaractie. Wie daar tien zegels op een spaarkaart inlevert, kan dan een entreebewijs voor de Slag (18-20 oktober) kopen voor 5 euro, en dat betekent een tientje korting!

Dat ondernemer Pascal Bennink van de eind mei geopende supermarkt aan de Borculoseweg in Groenlo wel iets met historie heeft merkten inwoners van Lichtenvoorde al, waar hij vorig met de Vereniging voor Oudheidkunde een spaaractie voor een boek organiseerde. Voor Groenlo besloot Bennink in overleg met voorzitter Edwin Grothe van de Slag om Grolle tot een actie om iedereen in de gelegenheid te stellen goedkoop aan entreekaarten te komen. Daarnaast heeft het overleg opgeleverd dat de organisatie van een deel van het parkeerterrein aan de Borculoseweg gebruik mag maken.

,,De Slag is een prachtig podium om Groenlo te presenteren'', vindt Bennink, die een vergelijking trekt met het bloemencorso in Lichtenvoorde. ,,Daar betaal je ook entree voor het evenement, dus hier ook. Maar als je iets kunt verzinnen waardoor de drempel voor mensen lager wordt is dat voor iedereen interessant.'' Edwin Grothe: ,,We hebben dit samen bedacht, je moet de mogelijkheden en kansen zien en elkaar iets gunnen. Dat blijkt ook uit het beschikbaar stellen van het parkeerterrein.''

Styling
De styling van de winkel in '1627'-stijl is bedacht door Lisa Wellink, die zich ook inzet voor de Slag om Grolle. ,,Ik heb het in overeenstemming gehouden met de huisstijl die ik ook voor het programmaboekje bedacht heb'', aldus de ontwerpster, die samen met Godfried Nijs ook bezig is met een buitenexpositie over de historie van de Slag om Grolle. Die expositie zal eind oktober aan bouwhekken bij de Calixtusbasiliek te zien zijn.

,,We gaan de winkel in stijl aankleden, en misschien loopt zelfs het personeel ook rond in kleding uit de 17de eeuw'', vertelt Bennink.

Meer berichten